«Ο Παναθηναϊκός είναι η οικογένειά μου»

Οι δηλώσεις του Υπεύθυνου της PAO BC Academy για τη δουλειά που γίνεται στα μικρά κλιμάκια αλλά και τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φραγκίσκου Αλβέρτη στην Cosmote TV:

Για την PAO BC Academy: «Η ανδρική ομάδα είναι μια επαγγελματική ομάδα που θέλει τα αποτελέσματα άμεσα εδώ και τώρα. Μια ακαδημία μπάσκετ, μια παιδική ομάδα και μια εφηβική έχει άλλους στόχους. Σκοπός μας είναι να πάρουμε μικρά παιδάκια και να φτάσουμε σε ένα επίπεδο να είναι καλοί αθλητές, καλοί άνθρωποι και φίλαθλοι με σωστή νοοτροπία. Μια νοοτροπία στην αποτυχία θα φταίω πρώτα εγώ και δεν με αδίκησε κανένας και η αναγνώριση ότι υπάρχει κάποιος καλύτερος. Τα παιδιά μας έδειξαν μια πολύ καλή νοοτροπία και είμαστε τρισευτυχισμένοι για το τρόπαιο»

Για συμπαίκτες ή αντιπάλους που είχε και έχουν κάνει τις δικές τους ακαδημίες: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω παιδιά της γενιάς μου ή ακόμα και μεγαλύτερους να είναι προπονητές σε παιδιά. Τι πιο ωραίο από το αντίπαλος σου να είναι ο Νίκος Χατζηβρέττας για παράδειγμα. Εστιάζουμε στα παιδιά και είναι πολύ σημαντικό να είμαστε μαζί και να χτίζουμε και να φανταζόμαστε το μέλλον».

Για το πως μπορεί ένα παιδί να κάνει τη μετάβαση στην ανδρική ομάδα: «Τα πράγματα στις μεγάλες ομάδες έχουν γίνει πολύ δύσκολα. Πρέπει αυτά τα παιδιά που τελειώνουν το εφηβικό να υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να σταθούν σε αυτό το επίπεδο. Αν δικαιωθείς και καταφέρεις να πείσεις τον άλλον ότι αυτό που του λες το έχεις ζήσει δεν έχεις μετά κάποιο πρόβλημα. Τα παιδιά πρέπει να είναι ανεπηρέαστα και να δημιουργήσουν τη δικιά τους φιλοσοφία. Πρέπει το μυαλό τους να είναι στο παιχνίδι, στον αγώνα στον προπονητή τους»

Για τη δική του αγωνιστική συμπεριφορά σε νεαρή ηλικία: «Κοίταζα μέρα με τη μέρα και πότε δεν κοίταζα κάτι άλλο. Σαν το μπάσκετ δεν υπάρχει. Είναι οικογένεια μου ο Παναθηναϊκός»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s