Ένα αφαιρετικό “γιατί τώρα;” πολλαπλασιάζει τα “γιατί όχι;” και τα “αν όχι τώρα, πότε;”

Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Επειδή αξία στη ζωή έχει να βλέπεις κι όχι απλώς να κοιτάς ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εκμεταλλεύτηκε την κατάλληλη στιγμή τη δυναμική του επιθέτου του και την αύρα σιγουριάς που χαρίζει σε εκατομμύρια παναθηναϊκούς μπαίνοντας -επιτέλους- στον Ερασιτέχνη που μετά από πολλά χρόνια ανυποληψίας μπαίνει ξανά στον προθάλαμο των πρωταγωνιστών.
 
Εδώ και λίγες ώρες στις πράσινες εστίες συζήτησης σε ότι αφορά την παραπάνω εξέλιξη, κυριαρχούν χαμόγελα, αισιοδοξία, θετικές σκέψεις, η αλήθεια είναι πως σε τέτοιου είδους κινήσεις υπάρχουν πάντα δύο πλευρές να… εξετάσεις μιας και ζούμε μέρες “πονηρές”: Εκείνη που είναι γεμάτη συναίσθημα και καρδιές κι η άλλη του τεχνοκρατισμού και των μυαλών.
 
Είναι επίσης αλήθεια ότι σε παρόμοια γεγονότα εμπλοκής επιχειρηματιών σε πρότζεκτ που μυρίζουν από μακριά χρήμα με ουρά μπορούν να επινοηθούν αμέτρητες “αλήθειες” και “συμπεράσματα” για να βοηθήσουν τα δεκάδες ερωτήματα αναφορικά για τον λόγο εισόδου του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ και των συνεργατών του στη “Μάνα του Λόχου”, τώρα που το παιχνίδι για το γηπεδικό… χοντραίνει.
 
Εκείνο όμως, που ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα, δεν αμφισβητείται, είναι η στιγμή που ξαφνικά το 95% (και βάλε) του οργανισμού γίνεται ΕΝΑ (πόσα χρόνια έχουμε ν απολαύσουμε κάτι ανάλογο;) σε ιδιαίτερα στενάχωρες μέρες για τους πράσινους πιστούς. Δίνονται ξανά προοπτικές ο Όμιλος ν’ αρχίσει να δικαιολογεί ξανά τον στίχο του ύμνου του, τους +1500 τίτλους στα ομαδικά σπορ και τους αμέτρητους στα ατομικά (για τους οποίους περιμένουμε πως και πως το βιβλίο της μερακλίδικης παρέας που μας πρόσφερε το “Και χιλιάδες τίτλοι”).
 
Είναι οι στιγμές που τη “μαυρίλα” σου για το που κατάντησαν το Σύλλογο οι πισινομπροστινοί (πραγματικοί “χορηγοί” της γιγάντωσης της ΕΟ) διαπερνούν οι σκέψεις των ΣΠΟΥΔΑΙΩΝ (δίχως άλλο) που είναι στην πορεία και σε κάνουν να σηκώνεις κεφάλι.
 
Είναι οι στιγμές που μπροστά στην προοπτική αφύπνισης του κοιμώμενου γίγαντα σταματάς (για μερικές ώρες) να σπαταλάς τις σκέψεις σου σε πιθανότητες, προγνωστικά, θεωρίες, προβλέψεις, αποκτάς ρεαλισμό και συνδυάζεις τα τμήματα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου με το όνομα Γιαννακόπουλος, τη φαμίλια που σου πρόσφερε τα καλύτερά σου χρόνια, αναμνήσεις, σταρ, στιγμές που πάρα πολύ θα ήθελαν να ζήσουν κάποια στιγμή όλοι οι απέναντι. Δεν μιλάμε εδώ για “ουρανοκατέβατους” και “φωτοβολίδες” μα για ανθρώπους με προσφορά δεκαετιών.
 
Στο άκουσμα της είδησης πως ο Ερασιτέχνης περνά στα χέρια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ένα …υπερφυσικό ΕΜΕΙΣ (το γράφουμε έτσι επειδή -δεκαετίες τώρα- οι Παναθηναϊκοί είναι διαιρεμένοι σε φατρίες) ανατέλλει πάνω από τα μυριάδες ΕΓΩ που μας συναθροίζουν κι ένα αφαιρετικό “γιατί τώρα;” πολλαπλασιάζει τα “γιατί όχι;” και τα “αν όχι τώρα, πότε;”. Αυτό είναι το κυριότερο! Μόλις λίγες ώρες μετά το μαντάτο πως ο διάδοχος του Παύλου, του Θανάση, του Κώστα είναι κοντά να πάρει υπό τη σκέπη του όλο (θέλουμε να ελπίζουμε σε λίγο καιρό) τον Σύλλογο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την κορυφαία διαπίστωση: Ότι ΜΑΖΙ, συνασπισμένοι, εμπνευσμένοι, μπορούμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. Αυτή είναι η πιο λαμπρή επιτυχία της ενασχόλησης Γιαννακόπουλου με τον Ερασιτέχνη.
 
Η απόκτηση διευρυμένων εξουσιών στα χέρια του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ τον μετατρέπει σε “νο1” παίκτη στην τεράστια μπίζνα του γηπεδικού, εξέλιξη που -όταν ολοκληρωθεί- να είστε βέβαιοι πως θα φέρει τεράστια ΑΛΛΑΓΗ στο οπαδικό dna έτσι όπως τουλάχιστον αυτό διαμορφώθηκε τις τελευταίες δεκαετίες. Θα φέρει στην επιφάνεια μια νέα φουρνιά παναθηναϊκών, άλλωστε οι παλιότεροι από το 1996 και μετά ένιωσαν κυνηγημένοι από την ίδια τους τη μεγάλη αγάπη, παραγκωνισμένοι από τις εξελίξεις, ακροβατώντας με τη σειρά τους για αντίδραση στα όρια του κυνισμού, της ειρωνείας, της άρνησης, της αδιαφορίας, ακόμα και του ριζοσπαστισμού σε πιο ακραίες περιπτώσεις.
 
Σήμερα, 27 χρόνια μετά το… πολιτικό “Εδώ και τώρα Αλλαγή”, το σύνθημα μοιάζει ν’ αφορά απλώς την αλλαγή προσώπων στη “Μάνα του Λόχου”, όμως όλα κατ΄ επέκταση γίνονται για το κουμάντο της ναυαρχίδας του Ομίλου, που μεταξύ μας αρκετά ταλαιπωρήθηκε στα χέρια ανίκανων, αδιάφορων, μισαλλόδοξων, δίχως το παραμικρό παναθηναϊκό τρόπο σκέψης, ανθρώπων. Εξορθολογισμός του “οράματος” που ανέθρεψε γενιές και γενιές συμπατριωτών μας στα ταραγμένα πολιτικά 80ties, με δόσεις κυνισμού αναφορικά με το δώσιμο των “χαλιναριών” του Παναθηναϊκού στον πλέον κατάλληλο άνθρωπο να τα χειριστεί.
 
Ποτέ άλλοτε μια οικογένεια δεν έχει κάνει τόσους πολλούς Έλληνες ευτυχείς σε βάθος ΣΑΡΑΝΤΑ ετών, ΜΑΤΩΝΟΝΤΑΣ οικονομικά και μάλιστα με ανύπαρκτα ανταποδοτικά οφέλη. Η κληρονομιά της; Φιλοδοξίες και διαρκώς καινούργια οράματα, έχοντας προσφέρει αμέτρητες εικόνες απόλυτου επαγγελματισμού, τους σπόνσορες, το μάρκετινγκ, τους σταρ εντός κι εκτός παρκέ που διαμόρφωσαν συνειδήσεις για το που σε οδηγεί η συνεπής σκληρή δουλειά, η ολοένα και μεγαλύτερη ανάπτυξη μιας ζηλευτής βιομηχανίας θεάματος.
 
Με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να ενσαρκώνει μια ΤΕΡΜΑ επιθετική μορφή παράγοντα που δεν έχουμε ματαδεί στα μέρη μας, ο κόσμος περιμένει με εύλογη αδημονία να δει που μπορεί να φτάσει η παντοδυναμία του, ειδικά αν προχωρήσει το μεγαλεπήβολο σχέδιο του “Athens Alive”. O Παναθηναϊκός (δεν ειναι δα μυστικό) έχει μπει στο παζάρι και περιφέρεται χρόνια ανάμεσα σε στρέμματα. Γουδί, Λεωφόρος, Ελληνικό, Βοτανικός, Μαρούσι, άλλωστε στο μιλητό τα πάντα ανέξοδα είναι. Συμμαχίες, μετοχές, χάρτινος πλούτος, mind games, ελπίδες, όνειρα αλλά και κορμοράνοι, ΣΤΕ, “131”, δήμαρχοι, παρατρεχάμενοι. Το μόνο βέβαιο είναι το νέο γήπεδο που θα στεγάσει τα τμήματα του Ομίλου θα ταυτίζεται περισσότερο από κάθε άλλο αθλητικό χώρο στην Ελλάδα με τη λέξη “εξουσία”, μια “παλαίστρα” στα όρια της οποίας συγκρούστηκαν τεράστια συμφέροντα.
 
Όταν με το καλό το έργο ολοκληρωθεί θα μιλάμε για το κοντινότερο πράγμα που εφηύρε το είδος μας ως ένα ενιαίο, κοινώς αποδεκτό μέτρο ανθρώπινης ευτυχίας, πολύ μεγαλύτερης από οποιοδήποτε ευρωπαϊκό τρόπαιο.
*** Ανακοίνωση Παναθηναϊκού Α.Ο.: «Σε απάντηση δημοσιεύματος ιστοσελίδας που διαδίδει ανυπόστατες φήμες και δημιουργεί κλίμα ανησυχίας σχετικά με το τμήμα Βόλεϊ Γυναικών του Συλλόγου για την ερχόμενη σεζόν, η Διοίκηση του Παναθηναϊκού Α.Ο. επιθυμεί να ενημερώσει ότι η διαδικασία στελέχωσης της ομάδας και η συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Pre League συνεχίζεται κανονικά και ο Παναθηναϊκός σχεδιάζει προσεκτικά τα επόμενά του βήματα.»
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΑΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s