Συνδέθηκε με τις πιο ντροπιαστικές τακτικές στην Ιστορία του Συλλόγου

Η προ ημερών επίσημη ανακοίνωση ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα βαδίσει στα βράχια (άσχετα αν ελάχιστοι πείστηκαν για τις προθέσεις ανθρώπων που βουλιάζουν καθημερινά το κύρος του Ομίλου) κι η αποψινή συγκέντρωση στη Λεωφόρο αποτελούν τις μοναδικές ενδείξεις ότι “κάτι” κινείται, εξαιρουμένης -φυσικά-της κίνησης Γιαννακόπουλου με τον οποίο ακόμα δεν έχουν δεήσει ν’ ασχοληθούν σοβαρά οι κινούντες τα νήματα της (κατ΄ αυτούς) εταιρείας!

Ομολογούμε ότι δεν καταλαβαίνουμε όσους “διοικούν” από το καλοκαίρι. Ο μεγαλομέτοχος θεώρησε de facto αποτυχημένη την προσπάθεια του να “επιζήσει” σε περιβάλλον που δεν είναι του γούστου του, προτιμώντας να προσεταιριστεί τον άνθρωπο που χρόνια τώρα είχε δώσει γραμμή σε άτομα που αμφιβάλλουμε αν ξέρουν να γράψουν σωστά το όνομά τους να τον λοιδωρούν σε κάθε ευκαιρία και στιγμή. Αντιλαμβανόμαστε ότι προφανώς θα έπαθε ανοσία στις ειρωνείες ετών λαμβάνοντας υπόψη ότι τους τελευταίους μήνες δεν (;) ιδρώνει καθόλου τ’ αυτί του για όσα πρόκειται ν’ ακολουθήσουν αν “ανάψει” το φυτίλι του μπουρλότου.
 
Το μόνο βέβαιο είναι πως ακόμα και τη μέρα που η ΠΑΕ θα αλλάξει χέρια ο Γιάννης Αλαφούζος θα μας απασχολήσει για καιρό, είτε γιατί το όνομά του συνδέθηκε με τις πιο ντροπιαστικές τακτικές στην ιστορία του σωματείου, είτε γιατί οι υπογραφές του έχουν μπει σ’ ένα σωρό συμβόλαια με παίκτες, προπονητές για να μην αναφέρουμε και υπαλλήλους, εφορία που να έχουν να λαμβάνουν χρήματα.
 
Προ εβδομάδων ο Βασίλης Κωνσταντίνου δεν σεβάστηκε την προσφορά του και τα ίδια του τα χρόνια βγαίνοντας με χαλαρό (!) στυλάκι να δηλώσει (χωρίς ίχνος ντροπής) ότι ο σύλλογος θα συνεχίσει να υπάρχει ακόμα κι αν δεν παίξει Ευρώπη τα επόμενα έτη. Η θέση του ήταν εξωφρενική, φυσικά η συγκεκριμένη διαπίστωση “γύρισε” για τα καλά το μάτι κάμποσων από τη στιγμή που για νιοστή φορά σ’ αυτή την ομάδα δεν βρέθηκε κανείς να επικοινωνήσει τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και στο εξής και τι πλάνο υπάρχει ώστε ο Παναθηναϊκός να σταματήσει να παριστάνει τον κομπάρσο.
 
Στο Τριφύλλι εδώ και μήνες όλοι απεύχονται την πιθανότητα υποβιβασμού –λογικό αφού κανείς δεν τον θέλει- κι ας διέρρευσαν πληροφορίες που έφερναν συμβουλάτορα του mr. SKAI να μην θεωρεί δα κι αυτή την εξέλιξη το τέλος του κόσμου (!!!) Τόσο καιρό οι άνθρωποι παίζοντας κρυφτούλι με την πραγματικότητα νομίζουν πως κάτι θα διορθωθεί: δεν θα διορθωθεί τίποτα ως διά μαγείας παρά μόνο αν πληρώσουν τα κερατιάτικα που δημιούργησαν. Στο μεταξύ προσπαθώντας να κάνουν νέα ρύθμιση χρεών με τους πιστωτές (που είναι τρομερά εκνευρισμένοι μιας και ολοφάνερα εμπαίζονται) το κύρος του κλαμπ δέχεται απανωτά χτυπήματα.
 
Οι πληρωμές των χρωστούμενων πρέπει να γίνουν με έσοδα απειροελάχιστα, χωρίς φρέσκο χρήμα από τo boss και με υποθηκευμένα ουσιαστικά τα λεφτά και από τα τηλεοπτικά συμβόλαια των προσεχών ετών που θα πάνε σε ανεξόφλητους αθλητές, υπαλλήλους, προπονητές.
 
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μπαίνει μπροστά σε πολύ δύσκολες στιγμές, πρέπει να του το πιστώσουμε. Κάποιοι ζητώντας του να πληρώσει και τα χρέη που άφησαν άλλοι προφανώς εκτός από οπαδό τον θεωρούν και… κορόιδο, μόνο τέτοιο δεν είναι.
 
Οι πράσινοι λένε ότι χρειάζονται μερικά εκατομμύρια ευρώ σε μερικές μέρες που φυσικά δεν ξελασπώνουν την ΠΑΕ από τις υποχρεώσεις που τρέχουν. Σαφώς και το επίθετο Γιαννακόπουλος συσπειρώνει μα ο ηγέτης της ΚΑΕ γνωρίζει άριστα πως για να διατηρηθεί ο ενθουσιασμός ασφαλώς δεν νοείται Παναθηναϊκός με μπάτζετ …ενός ή δύο εκατομμυρίων ευρώ, κανείς οπαδός δεν θα χαρεί αν δει ξανά τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου ν’ αποτελεί την ευκαιρία κάθε χωριού να κάνει το κομμάτι του. Ο σύλλογος έχει ταλαιπωρεί αφάνταστα από ανίκανους/αδιάφορους παράγοντες, πολλοί οπαδοί μη αντέχοντας γύρισαν την πλάτη στην ομάδα ειδικά όταν διαπίστωσαν πως τζάμπα έκαναν υπομονή από το 2013 ελπίζοντας οι προηγούμενοι να προχωρούσαν σε “νοικοκυρεμένες” κινήσεις που θα έκαναν το κλαμπ ξανά κυρίαρχο μετά την πάροδο 2-3 ετών.
 
Μπροστά στην απουσία διοικητικής εναλλακτικής λύσης το 2012 οι φίλαθλοι έβαλαν πλάτη στις προοπτικές χαμηλών τόνων (άλλοι θα έλεγαν μιζέριας), εξέλιξη που οφέλησε μονάχα όσους ενεπλάκησαν με τον Παναθηναϊκό σε μέρες που δεν φαινόταν φως από πουθενά. Η εταιρεία πορευόταν τόσο καιρό με πετσοκομμένο μπάτζετ, έφτασαν Ξάνθες, Πανιώνιοι και… Τρίπολες να έχουν ποιοτικότερους επιθετικούς αλλά δεν τους ενοχλούσε άνθρωπος, μέχρι που οι επαϊόντες άρχισαν τις κολεγιές με τη μαφία, εκεί που πραγματικά ξεπέρασαν τα όρια.
 
Καθόλου εντύπωση δεν προκαλούν οι θέσεις που διαβάζουμε στα social media από πολλούς “εξτρεμιστές” που λένε ορθά-κοφτά ότι προτιμούν υποβιβασμό (!) απ’ το να γίνει ο Παναθηναϊκός “όχημα”. Ο τωρινός, αργός θάνατος είναι μαρτύριο και πάνω στη θολούρα τους οι φίλαθλοι λένε πολλά , που δεν απέχουν από την πραγματικότητα, επικαλούμενοι το παράδειγμα της ΑΕΚ. Βέβαια ο Παναθηναϊκός είναι μεγαλύτερο μέγεθος γι αυτό δεν μπαίνουμε καν στη διαδικασία να σκεφτούμε τα χειρότερα.
 
Σύντομα ο σύλλογος θ’ αλλάξει σελίδα και θα πραγματοποιήσει νέο ξεκίνημα, εύκολα γίνεται καινούργια αρχή αν διαθέτεις δύναμη, το τι σημαίνει ο Παναθηναϊκός γι αυτό τον τόπο όλοι μας το γνωρίζουμε. Από τη στιγμή που βρέθηκε άνθρωπος να βγει μπροστά, έχοντας δει την (δύσκολη) πραγματικότητα κατάματα, καταστρώνοντας εδώ και μήνες ένα σεβαστό πλάνο με κολλοσούς από το εξωτερικό, “χαλί” για την επόμενη μέρα υπάρχει. Τώρα τι γίνεται είναι το ζητούμενο…
 
Ο παρκαδόρος “νο2” ξεπέρασε κατά πολύ τον original έχοντας προβεί σ΄ ακατανόητες ενέργειες:
 
-Εκτός όλων των άλλων (χρέη στην Εφορία, μη διακανονισμένες οφειλές, έλλειψη πλάνου βιωσιμότητας κ.λπ.) έχει φτάσει να μην γίνεται πιστευτός σε τίποτα απ’ αυτά που ισχυρίζεται, μιας κι οι εκλεκτοί του δεν τήρησαν καμία σχεδόν από τις πρόσφατες δεσμεύσεις τους. Ειλικρινά απορούμε με το θράσος ορισμένων που ανεβαίνουν στο Κορωπί κι ακόμα δεν έχουν δεχτεί πατσαβούρες στα μούτρα.
 
-Για την προβληματική διοικητική διάρθρωση ας μην τα συζητάμε καλύτερα, θέλει πραγματικά απίστευτες “ικανότητες” να ξεπεράσεις τους Γόντικες, τους Κωνσταντόπουλους, τους Φρέιτες, τους Βαρέλες και το “Derby” που “διοίκησαν” (τι έχουμε βιώσει τόσα χρόνια, Θεέ μου) τον κορυφαίο αθλητικό οργανισμό του τόπου.
 
Ο Παναθηναϊκός προς το παρόν πρέπει να βρει λίγα χρήματα για να κλείσει τρύπες περασμένων περιόδων, καθίστε να δείτε “πανηγύρι” με αυτές που θα εμφανιστούν και θ’ αφορούν την τρέχουσα. Επειδή όμως τα μέτωπα πρέπει να διαγράφονται ένα-ένα ας γίνει τουλάχιστον μια αρχή και μετά βλέπουμε…
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΑΤΗΣ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Mαρίνος στους παίκτες: «Εμείς την δουλειά μας»

Ξέρω τι έκανες τα χρόνια της Μαρμότας…

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s