Γιαννακόπουλος: «Ολυμπιακός και Φενέρ έχουν προνομιακή μεταχείριση από την Euroleague»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απέστειλε επιστολή, ειδική έκδοση και DVD σε ελληνικά και ευρωπαϊκά ΜΜΕ και κατηγορεί την Ευρωλίγκα για ειδική διαιτητική – και όχι μόνο – μεταχείριση σε Ολυμπιακό και Φενέρ!

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός συνεχίζει την… κόντρα του με την Euroleague και μέσω επιστολής του, κάνει λόγο για ειδική μεταχείριση κάποιων ομάδων στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Η επιστολή αυτή είναι βασισμένη σε ένα DVD που στάλθηκε στα ΜΜΕ με φάσεις που ο Παναθηναϊκός υποστηρίζει πως υπάρχουν διαιτητικά λάθη, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να στέκεται στον Ολυμπιακό και την Φενέρμπαχτσε, λέγοντας πως λαμβάνουν προνομιακή μεταχείριση από την Euroleague!

Αξίζει να σημειωθεί πως η επιστολή αυτή, μαζί με τα διαγράμματα και το DVD, στάλθηκαν σε όλα τα κορυφαία ΜΜΕ της Ευρώπης και της Ελλάδας, καθώς και σε όλες τις γλώσσες.

dpg_22.jpg

Αναλυτικά η επιστολή:

«Θέλω να σας επιστήσω την προσοχή σε ένα ζήτημα μεγάλης σημασίας για την Euroleague. Απευθύνω σε σας αυτή την επιστολή, καθώς είσαστε εσείς αυτοί που έρχεστε σε επαφή με τους παίκτες και τους παράγοντες και μεταδίδετε δεδομένα, πληροφορίες και απόψεις στους φίλους του μπάσκετ παγκοσμίως. Η αγάπη μας για το άθλημα είναι αυτό που μας ενώνει όλους. 

Τους τελευταίους μήνες έχουμε παρατηρήσει ένα σύνολο γεγονότων που θέτουν σε κίνδυνο την αξία και ελκυστικότητα της διοργάνωσης της Euroleague αλλά και την επένδυσή μας, σε χρόνο και χρήμα. 

Σε αυτό το DVD και την παρουσίαση, θα βρείτε όλα τα στοιχεία που υποστηρίζουν τον ισχυρισμό ότι κάποιες ομάδες στην Euroleague, κυρίως ο Ολυμπιακός και η Φενέρμπαχτσε, τυγχάνουν προνομιακής μεταχείρισης από τους διαιτητές, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα την άδικη αντιμετώπιση των άλλων ομάδων που τις αντιμετωπίζουν. 

Σας ζητώ να αφιερώσετε μία ώρα για να παρακολουθήσετε το DVD και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα. Ενδεικτικά, θα αντιληφθείτε τα ακόλουθα: 

-Μια πληθώρα από εσφαλμένα φάουλ που καταλογίστηκαν. 

 

-Αντιαθλητικές συμπεριφορές από την πλευρά των παικτών των προαναφερθεισών ομάδων, που παραμένει ατιμώρητη από τους διαιτητές. 

-Ο Ολυμπιακός είναι 16ος στην κατάταξη των επιθέσεων, αλλά είναι πρώτος σε ελεύθερες βολές και δεύτερος στη βαθμολογία. 

-Ο Ολυμπιακός και η Φενέρμπαχτσε είναι αναμφίβολα οι δύο καλύτερες αμυντικές ομάδες της Euroleague. Ωστόσο, παίζουν πάνω στη λεπτή διαχωριστική γραμμή του τι θεωρείται φάουλ και τι όχι, με τη βοήθεια των διαιτητών, με τις ομάδες τους να χρεώνονται πολύ λίγα φάουλ στα περισσότερα παιχνίδια. 

-Σε πολλά από τα παιχνίδια στα οποία συμμετέχουν, υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα φάουλ που κερδίζουν εκείνες οι ομάδες σε σχέση με τους αντιπάλους. 

-Ακατανόητες, επαναλαμβανόμενες και λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις. 

-Παρουσίαση των φάουλ ως ‘καλύτερες τάπες της βραδιάς’ από το επίσημο κανάλι της Euroleague.

Η κρίση που διέρχεται το μπάσκετ είναι η μεγαλύτερη που έχει αντιμετωπίσει ποτέ και η κοινότητα του αθλήματος πρέπει να δράσει με σταθερό και δομημένο τρόπο για να επαναφέρει τη διαφάνεια στη διοργάνωση. Ένας από τους μεγαλύτερους πυλώνες της επιτυχίας του μπάσκετ είναι η κάλυψη από τα ΜΜΕ. Με το να διατηρείται αυτή η κατάσταση χωρίς να αναφέρεται πουθενά, ο μόνος νικητής δεν είναι το άθλημα, αλλά συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα. 

Παρακαλώ, ενεργήστε βάσει της δικής σας θέλησης, αλλά έχετε κατά νου ότι η δημοσίευση της αλήθειας είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. 

Δημήτρης Γιαννακόπουλος». 

 

giannako_2.jpg

Παρακάτω ακολουθούν φωτογραφίες από την ειδική έκδοση που έστειλε ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στα κορυφαία ΜΜΕ της Ευρώπης.

Στις πρώτες σελίδες, το βιβλίο με τα διαγράμματα στέκεται στα πρώτα παιχνίδια του Παναθηναϊκού, της Φενέρ και του Ολυμπιακού, καθώς και στις διπλές αγωνιστικές:

 

pao1_9.jpg

pao2_14.jpg

Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά στα φάουλ που καταλογίζονται κατά του Ολυμπιακού. Το διάγραμμα που ακολουθεί παρουσιάζει τον αριθμό των πόντων που έχει δεθχεί ο Ολυμπιακός (1756, καλύτερη απόδοση στην Ευρώπη) και τον αριθμό των φάουλ που έχουν κάνει οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου (504, 9η στην Ευρώπη), ενώ ακολουθεί η ερώτηση: «Πώς εξηγέιτε το γεγονός πως η καλύτερη αμυντική ομάδα κάνει τόσα λίγα φάουλ;»

pao3_5.jpg

Σε ότι έχει να κάνει με τα κερδισμένα φάουλ (535, δεύτερη καλύτερη απόδοση στην Euroleague), η ειδική έκδοση που απέστειλε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στέκεται στο γεγονός πως ο Ολυμπιακός είναι η χειρότερη επιθετικά ομάδα της Euroleague (1794, οι λιγότεροι πόντοι που έχει πετύχει οποιαδήποτε ομάδα της διοργάνωσης) ενώ παράλληλα, οι Πειραιώτες είναι δεύτεροι σε κερδισμένες βολές.

pao3_5.jpg

pao5_5.jpg

Σύγκριση στα φάουλ και τις βολές του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού: Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει την διαφορά στις βολές ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό την τελευταία διετία. Ο Ολυμπιακός κέρδισε πέρσι 390 βολές και ο Παναθηναϊκός 279, ενώ οι φετινοί αριθμοί έχουν επίσης διαφορά: 278 για τους Πειραιώτες, 236 για τους «πράσινους».

pao6_2

Το ίδιο ισχύει και στις βολές που έχουν επιχειρήσει οι δύο ομάδες. Την περσινή σεζόν, ο Ολυμπιακός εκτέλεσε 704 βολές και ο Παναθηναϊκός 563, ενώ φέτος οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 524 βολές και οι «πράσινοι» 461.

pao6_2.jpg

Σε ότι αφορά την Φενέρ, η ειδική έκδοση εκφράζει την απορία για το «πως γίνεται η δεύτερη κορυφαία αμυντική ομάδα της Ευρώπης (με 1766 πόντους παθητικό) να είναι 11η στο κομμάτι των φάουλ που έχει υποπέσει στους αντιπάλους της (492);»

pao6_2.jpg

Διαγράμματα με το αρνητικό ρεκόρ του Παναθηναϊκού με τον Σάσα Πουκλ: Στην ειδική έκδοση γίνεται αναφορά στον Σλοβένο ρέφερι, με τον οποίο ο Παναθηναϊκός έχει ρεκόρ 3-13 σε σύνολο 16 αγώνων. Αντίστοιχα, ο Ολυμπιακός έχει 13 νίκες και 4 ήττες σε σύνολο 17 αναμετρήσεων.

pao6_2.jpg

poykl2_0.jpg

Στη συνέχεια, η ειδική έκδοση περιλαμβάνει εικόνες από φάσεις στις οποίες ο Παναθηναϊκός υποστηρίζει πως υπάρχουν λάθη:

fasi1_0.jpg

fasi2_0.jpg

fasi3.jpg

fasi4.jpg

fasi5.jpg

fasi6_0.jpg

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Αύριο το ραντεβού Γιαννακόπουλου επενδυτών για ΠΑΕ και ΟΑΚΑ!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s