Ο καλικάντζαρος των Χριστουγέννων! (δεν είναι ο… Χουλτ)

Ξεκινάμε με την ιστορία των καλικάντζαρων και καλό θα ναι να την διαβάσετε ΟΛΟΚΛΗΡΗ…

«Την παραμονή των Χριστουγέννων την έχουμε στο μυαλό μας ως μια μέρα που τίποτα κακό δεν μπορεί να συμβεί.  Μια μέρα που ολόκληρος ο κόσμος γίνεται για λίγο πιο καλός και οι καλές πράξεις υπερτερούν των κακών. Ωστόσο υπάρχουν και κάποια πλάσματα, ζηλόφθονα, κακιασμένα και άσχημα, που όλον τον χρόνο προσπαθούν να πριονίζουν το δέντρο της ζωής ώστε να καταστρέψουν την Γη και να ενοχλήσουν όσο περισσότερο μπορούν εκείνους που ζηλεύουν περισσότερο: τους ανθρώπους.

Ο μύθος λοιπόν λέει πως κάθε παραμονή Χριστουγέννων, οι καλικάντζαροι αφήνουν τα έγκατα της γης και ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Μπαίνουν στα σπίτια και ανακατεύουν ό, τι βρουν κάνοντας το σπίτι αγνώριστο. Οι νοικοκυρές παλαιότερα φρόντιζαν εκείνη την ημέρα να έχουν αναμμένο το τζάκι, ώστε να μην μπορούν να μπουν στο σπίτι.

 Όμως οι καλικάντζαροι δεν μένουν για μια ημέρα στην επιφάνεια της Γης. Μένουν 12 ολόκληρες μέρες, μέχρι και τα Θεοφάνια. Ο μύθος λέει ότι επειδή αυτές τις ημέρες ο Χριστός παραμένει αβάφτιστος, τα «δαιμόνια» αυτά πλάσματα, που η μορφή που τους δίνει ο μύθος ποικίλλει, αλωνίζουν μόνο και μόνο για να ταράξουν την ησυχία των ανθρώπων. Στις 6 Ιανουαρίου, επιστρέφουν στις τρύπες τους, όπου συνεχίσουν να πριονίζουν το δέντρο της ζωής, με σκοπό να φτάσουν κάποια στιγμή στον τελικό του στόχο: να καταστρέψουν τον κόσμο των ανθρώπων.«

Δυστυχώς αδέρφια Παναθηναϊκοί, οι… καλικάντζαροι που μπήκαν στα δικά μας σπίτια δεν θα μείνουν μονάχα για… 12 ημέρες, για να ταράξουν για τόσο μόνο την… ησυχία μας. Βρίσκονται εδώ για περισσότερα από 5 χρόνια. Ή για να ακριβολογούμε, τα ζηλόφθονα, κακιασμένα και άσχημα αυτά πλάσματα πριονίζουν το… δέντρο της ζωής μας από το… 1996 κι έπειτα με διάφορους τρόπους. Βρίσκονται ακόμα μέσα σε αυτά, ακόμα κι αν φροντίσαμε εκείνο τον Απρίλιο να… ανάψουμε το τζάκι για να φύγουν. Δεν έφυγαν. Και πράγματι έκαναν το… σπίτι μας αγνώριστο, με αποκορύφωμα την τελευταία πενταετία.

Ο νούμερο 1 ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ο οποίος ΚΑΘΟΔΗΓΕΙΤΑΙ από μεγαλύτερους ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΥΣ φρόντισε γι αυτό, με ΜΟΝΑΔΙΚΟ σκοπό του όλα αυτά τα χρόνια το… «ΜΠΟΥΜ»! Οποιος εξακολουθεί να πιστεύει πως όλα αυτά που συμβαίνουν έγιναν από… αμέλεια ή κατά σύμπτωση να κατέβει ΤΩΡΑ στη Γη από τον πλανήτη στον οποίο… παρεπιδημεί!
 
Ο νούμερο 1 καλικάντζαρος φόρτωσε την ΠΑΕ με 70-80 συμβόλαια, στα οποία ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ δεν πλήρωνε ΟΥΤΕ ΔΡΑΧΜΗ και έτσι «έσκασε» το μαγαζί ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ! Γι’ αυτό έκανε διαρκώς μεταγραφές από τα «πανέρια» ή τα… νοσοκομεία. Γι αυτό σκάνε οι προσφυγές τώρα, έτσι υπάρχουν οι αμέτρητες οφειλές προς τους ΠΑΝΤΕΣ και έτσι φυσικά δημιουργήθηκε με… μαεστρία το… περιβόητο άνοιγμα που μας πλασάρουν οι μικρότεροι «καλικάντζαροι».

Γι’ αυτό απομακρύνθηκε ο Νταμπίζας, γι’ αυτό ήρθε ο στραπατσιόνι, γι αυτό στηρίχτηκε ΜΑΝΙΩΔΩΣ ο μαφιόζος εκ Ιταλίας, γι’ αυτό έγιναν οι… «ακριβές» μεταγραφές επί Μαρίνου, ΕΛΑΧΙΣΤΑ πριν το τράβηγμα της πρίζας. Μοναδικός σκοπός και ΕΝΤΟΛΗ ήταν το… ΜΠΑΜ!

Σαν γνήσιος ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ μπήκε από το… παράθυρο σε μια κομβική στιγμή για τον Σύλλογο, του… υπενοικίασε – χάρισε η γνωστή οικογένεια τις μετοχές με ΣΑΦΕΙΣ εντολές να «τρέξει» το σχέδιο της «κατάρρευσης». «Φούσκωσε» την ΠΑΕ με συμβόλαια και την κατάλληλη στιγμή βάρεσε… ΚΑΝΟΝΙ!

Δεν ανακαλύπτουμε τον… Αγιο Βασίλη που τα επαναλαμβάνουμε, ούτε τους… καλικάντζαρους των Χριστουγέννων. Τα φωνάζουμε ΜΗΝΕΣ ολοένα και πιο δυνατά. Από τότε που κανείς δεν είπε στον Λυμπερόπουλο για το εξώδικο με το οποίο απειλούσε για προσφυγή ο Μπεργκ, από τότε που χωρίς να δώσει το «οκ» ο προπονητής υπέκυψαν στην… απειλή του Χουλτ για νέο συμβόλαιο (το οποίο δεν πλήρωνε εν τέλει ο ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ), από τότε που ένα… ωραίο πρωί μας έγραψαν πως ο Ζέκα θέλει οπωσδήποτε να φύγει, από τότε που υπήρξε καθυστέρηση στην πληρωμή του Μολέδο ενώ συζητούσαν για νέο συμβόλαιο !!! Χειρισμοί που πρέπει να έχεις… προσγειωθεί χθες στην Γη για να μην αντιληφθείς πως είναι ΣΤΗΜΕΝΟΙ και ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ!

ΠΟΤΕ επί καθεδρίας των καλικάντζαρων, δεν πουλήθηκε ποδοσφαιριστής για να βγει κερδισμένος ο Σύλλογος! ΠΟΤΕ! «Τσάμπα» περιμένουμε οικονομική «ανάσα» μέσω των… πωλήσεων του Γενάρη. «Τσάμπα» ελπίζουν μάλλον και ο Μαρίνος και ο Διαμαντόπουλος πως θα μειώσουν το άνοιγμα ως το καλοκαίρι, σκρινάροντας για κάποιον ενδεχόμενο επενδυτή – σωτήρα ! Ο «μεγάλος» καλικάντζαρος έχει ΞΕΚΑΘΑΡΟ σχέδιο. Κανείς δεν θα πωληθεί, μήτε θα ανασάνει ο Σύλλογος. Μονάχα θα ΑΠΟΔΟΜΗΘΕΙ !!!

Τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν με την περίπτωση Χουλτ φανερώνουν τα πάντα – όλα χωρίς δεύτερη ανάγνωση. Ο μάνατζερ του αριστεροπόδαρου Σουηδού – ΣΥΓΓΕΝΗΣ του ραλίστα – «φουσκώνει» επί μήνες ολόκληρους τα μυαλά του πελάτη του, πιέζοντάς τον να κάνει προσφυγή κατά του Παναθηναϊκού επειδή είναι… απλήρωτος (από το νέο συμβόλαιο που του έκαναν ντε). Μία από τις λίγες περιπτώσεις, μέσω της οποίας ο Σύλλογος θα μπορούσε να ανασάνει πιέζεται αφόρητα εκ των έσω για να μην μπει και πάλι ΜΙΑ στα ταμεία της ΠΑΕ και εν τέλει τον… καταφέρνουν καθώς κι αυτός αποφασίζει να κοιτάξει το μέλλον του! Που είναι στη… Θεσσαλονίκη και τον Πάοκ. Της ίδιας ομάδας που παρότι κάποτε διοικούταν από «φερετζέδες» της Παράγκας (βλ. γούμενος, ζαγοράκης που τους έκραζαν όπου σταθούν κι όπου βρεθούν οι μπαοκτζήδες), δεν δίστασαν ωστόσο να… μοσχοπουλήσουν σε εμάς (Σαλπιγγίδης, Λάζαρος, Μελίσσης), βάζοντας «ζεστό» χρήμα στα ταμεία τους.

Οοοοχι όμως φιλάρες μου. Αυτά «αλλού». Οι… δικοί μας καλικάντζαροι ΝΑ ΜΗΝ βάλει ρευστό στα ταμεία η ομάδα επιθυμούν απλώς και να προχωρούν τα ΣΧΕΔΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ. ΟΧΙ και να πάει εκεί να του δίνουν τίποτα… λαθραία τσιγάρα να χαλάσει τα πνευμόνια του, αυτός και ο μάνατζερ του ο νταλίν! Και ξάφνου έπεσαν… ζεστά ζεστά 70 χιλιαρικάκια στις τσέπες του Χουλτ. Και δεν του… χρωστάμε. Που λέγαμε και τις ωραίες εποχές της… Αγίας νοσταλγίας. Και η «πίτα» ολόκληρη και οι «καλικάντζαροι» χορτάτοι. Και να δείτε που θα βρεθεί τρόπος να φάνε τίποτα… χυλοπιτάρες Βραζιλιάνοι και Τούρκοι για τον Μολέδο γιατί θυμηθήκαμε τώρα πως δίνουν… λίγα, έτσι ώστε να φύγει ελεύθερος το καλοκαίρι. Κι ας τον Οδυσσέα να νομίζει πως θα πάει… Μπενφίκα και τον οποιοδήποτε υποψήφιο μελλοντικό επενδυτή (ή τον Διαμαντόπουλο καλή του ώρα) να νομίζει πως θα μειωθεί το… άνοιγμα. Θα γίνει της προσφυγής το κάγκελο. Εξάλλου σήμερα έστειλαν μήνυμα και στα υπόλοιπα αποδυτήρια. Κάνε κι εσύ προσφυγή! Και θα… πληρωθείς. Και για τα… κωλόχαρτα του κωνσταντίνου με τους διακανονισμούς; Υπάρχουν και συρτάρια. Δίπλα στις… μετοχές κάπου.

Θυμάστε τί έλεγε η… ιστορία των καλικάντζαρων προς το φινάλε της; «… Κάποια στιγμή επιστρέφουν στις τρύπες τους, όπου συνεχίζουν να πριονίζουν το δέντρο της ζωής, με σκοπό να φτάσουν κάποια στιγμή στον τελικό του στόχο: να καταστρέψουν τον κόσμο των ανθρώπων.«

Δεν μας… τρομάζει καμία φυγή ΚΑΝΕΝΟΣ ποδοσφαιριστή. Στα παπάκια μας. Κείνο που μας τρομάζει είναι πως καταλαβαίνει καθημερινά και ο πιο αδαής πως… κάποια στιγμή θα φτάσουν στον τελικό τους στόχο. Υπάρχει και ΣΧΕΔΙΟ καταστροφής αλλά και… σχέδιο διάσωσης (με Νου δουρ βεβαίως βεβαίως..)

ΔΙΑΟΛΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ… 13ΗΜΕΡΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΙΑ ΝΑ… ΤΑΡΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΗΣΥΧΙΑ;;;

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Χωρίς τους… φευγάτους η προπόνηση

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s