Πάντα υπό το διακριτικό τσεκάρισμα της… φαμίλιας

Ο Παναθηναϊκός έχει πιάσει πάτο και το κακό είναι πως φαίνεται ότι έρχονται χειρότερα αφού όσο κι αν συγκινούμαστε με την ηρωϊκή προσπάθεια του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο προπονητής δεν γίνεται ν΄ αναλαμβάνει να δίνει λύσεις σε θέματα που άπτονται αρμοδιοτήτων άλλων.
 
Προσωπικά δε μας σοκάρουν ούτε οι γκέλες από τα “λιμά”, ούτε το γεγονός ότι με τον Πανιώνιο δεν έκανες μήτε φάση της προκοπής. Ακόμα και σ’ αυτό το ποταπό σημείο που έχει φτάσει το σωματείο δεν θέλει και πολύ να “γυρίσει” το μυαλό μερικών ακούγοντας ή διαβάζοντας αυτούς που ουσιαστικά διοικούσαν για χρόνια (μιλάμε για ΚΑΤΑΝΤΙΑ τώρα, όχι αστεία), τον καιρό “που δεν χρωστούσαμε”, να καγχάζουν σκωπτικά εξαπολύοντας επιθέσεις στο πιο δυναμικό μέρος του κόσμου, το οποίο χρόνια τώρα απλώς ζητά να διοικείται ο οργανισμός όπως του αρμόζει κι όχι μίζερα, έχοντας πρωτίστως στο νου του πως θα βρεθεί απέναντι στο οργανωμένο κίνημα.
 
Δεν ήταν παλαβοί οι χιλιάδες που κατέβηκαν στο Πεδίο του Άρεως το 2008, το μεγάλο πρόβλημα παραμένει πως η οικογένεια Βαρδινογιάννη σκέφτεται το ποδόσφαιρο με τρόπο τον οποίο ο Παναθηναϊκός κι ο κόσμος του δεν μπορούν να ενστερνιστούν.Το ιδανικό για μια διοίκηση είναι να παραμένει ευέλικτη. Να υπηρετεί π.χ το όραμά της για ένα λιγότερο ακριβό Παναθηναϊκό, με εκμετάλλευση των φυτωρίων και του σκάουτινγκ, από την άλλη όμως να κόβει και την όρεξη στα λαμόγια που στις πλάτες του κορυφαίου συλλόγου του τόπου έστησαν από το 1997 ολόκληρους μηχανισμούς, κάποιοι έγιναν πάμπλουτοι κιόλας, δίχως κανείς να τους ενοχλεί.
 
Αν η φαμίλια είχε κάνει χρήση της απεριόριοστης δύναμής της, ακόμα και γκρίνια να υπήρχε από μεγάλη μερίδα φιλάθλων για την απουσία δαπανηρών μεταγραφών, οι τελευταίοι δεν θα έβρισκαν ανοιχτό πεδίο αντιπολίτευσης.
 
Με τους επικοινωνιακούς μηχανισμούς του Γιάννη Βαρδινογιάννη να έχουν διαρκώς στο μικροσκόπιο τον κόσμο, τον…Μπασινά, τον…Παπαδόπουλο, τη γενιά της Ριζούπολης γενικώς, με την πάροδο του χρόνου δημιουργήθηκε ένα σύνολο από παράγοντες/αθλητές χωρίς προσωπικότητα που φαινόταν στα πρόσωπα και στους λόγους τους η… ατολμία κάθε φορά που έπρεπε να κοντράρουν την Ε.Ο.
 
Φάγαμε τα νιάτα μας παρακολουθώντας από τη μια τον ΠΑΟ να πηγαίνει περίφημα στην Ευρώπη κι από την άλλη να αδυνατεί να επιβληθεί εντός συνόρων, με τους ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται σαν να γνώριζαν πως έχουν μικρές δυνατότητες.
 
Όποτε βρέθηκαν μπροστάρηδες να σπρώξουν το κλαμπ (Έκι, Σισέ, Ζιλμπέρτο, Λέτο, Κατσουράνης, Ολιζαντέμπε), πωλήθηκαν στο άψε-σβήσε. Ο προπονητής που αναλάμβανε να “τρέξει” ομάδα χωρίς ηγέτες και με επικοινωνιακούς “πραιτωριανούς” κάποιους που έγραφαν με τα… πόδια, έπρεπε να βρει πρωτοπαλίκαρα ώστε να δημιουργήσει κορμό που θα δώσει έμπνευση.
 
Τον καιρό που “δεν χρωστούσαμε” βλέπαμε το περιβραχιόνιο να πηγαίνει στον… Βύντρα. Θα μας πείτε πως αυτά είναι λεπτομέρειες. Μα το πώς λειτουργούν οι ομάδες κρίνεται κι από τέτοιες λεπτομέρειες.
-Όταν το DERBY τα έβαζε συνεχώς με πράσινους ποδοσφαιριστές (τακτικότατοι “πελάτες” του ο Γιούρκας κι ο Κατσουράνης) και τους οπαδούς υπήρχε πρόβλημα.
-Όταν γελάνε μαζί σου οι βλαχοπρόεδροι κι οι υπάλληλοι της ΕΠΟ υπάρχει πρόβλημα.
 
-Όταν …διαφημίζεις το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είναι εντάξει στις οικονομικές του υποχρεώσεις (αλλά παραμένει μονίμως κομπάρσος αγωνιστικά), υπάρχει πρόβλημα.
 
Σήμερα εννιά στους δέκα φίλους του Παναθηναϊκού πιστεύουν ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη ποτέ δεν σταμάτησε να εποπτεύει τα του συλλόγου. Η υποψία έγινε βεβαιότητα όταν ο Γιάννης Αλαφούζος -ακολουθώντας το παράδειγμα του Τζίγκερ- είπε μια ωραία πρωϊα, “παρκάρω”.
 
Πώς φεύγει κανείς από μια ΠΑΕ; Την απάντηση τη δίνει η ιστορία του ποδοσφαίρου μας. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι:
-Ο Σ. Κόκκαλης για να φύγει από την Ε.Ο πούλησε μετοχές στο νέο “χαλίφη”, ο οποίος έτρεξε και κατέθεσε πρόταση αγοράς.
 
-Ο Πέτρος Παππάς για να φύγει από την ΑΕΚ παραχώρησε δωρεάν τις μετοχές του στους Supporters, δηλαδή σε ένα φορέα που προσπαθεί να μετατρέψει την ομάδα σε ομάδα λαϊκής βάσης.
 
-Ο Πόλυς Χατζηιωάννου και ο Τάκης Κανελλόπουλος παρέδωσαν τις μετοχές τους στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ, πληρώνοντας μάλιστα και κάποια χρήματα για το έλλειμμα και τα χρέη της εταιρείας.
 
-Ο Κωνσταντίνος Τσακίρης έφυγε από τον Πανιώνιο μολονότι κράτησε ένα μετοχικό ποσοστό, παραχωρώντας το μεγαλύτερο ποσοστό των μετοχών του στον Ερασιτέχνη.
 
Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να γίνει μια μεταβίβαση. Ο Κόκκαλης π.χ. απέκτησε αυτούς εκεί κάτω στο πρωτοδικείο. Διορίστηκε πρόεδρος και στη συνέχεια έκανε διαδοχικές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, στις οποίες ο μεγαλομέτοχος Γιώργος Κοσκωτάς δεν συμμετείχε. Ετσι, το ποσοστό του Κοσκωτά μειώθηκε και τελικώς σχεδόν χάθηκε.
Ο Τζίγκερ κι ο “mr.SKAI” είπαν “παρκάρουμε” τις μετοχές μας. Μόνο που “φεύγω” σημαίνει ότι τακτοποιώ με κάποιον τρόπο κάθε εκκρεμότητα που έχω δημιουργήσει.
 
Ο Παναθηναϊκός μετά την πολυμετοχικότητα είχε δανειστεί χρήματα από την Τράπεζα Πειραιώς για να αγοράσει και να καλύψει τα συμβόλαια του Γκοβού, του Μπουμσόνγκ, του Πλεσί. Επίσης η ΠΑΕ είχε κάνει ένα δάνειο στη ΓΗΠΕΛ, δηλαδή μια εταιρεία του Γιάννη Βαρδινογιάννη που θα ολοκλήρωνε την κατασκευή του γηπέδου στο Βοτανικό, όμως το θέμα δεν είναι αυτό: η ερώτηση είναι πώς γίνεται να λες φεύγω όταν δεν έχεις βρει κάποιον να αναλάβει τα χρέη μιας ΔΙΚΗΣ ΣΟΥ εταιρείας και χωρίς να έχεις δεσμευτεί ότι τα όποια ελλείμματα προκύψουν θα τα καλύψεις εσύ –στο μέτρο που φυσικά σού αναλογεί.
 
Για τα ίδια πράγματα αναρωτιόμαστε όσον αφορά τον Γιάννη Αλαφούζο που ενώ έδωσε την συγκατάθεσή του για πολλές μεταγραφές το καλοκαίρι, ενώ κορόιδεψε τον κόσμο να δώσει τα λεφτά του για την ανακατασκευή της Λεωφόρου στο τέλος χαιρέτησε τα κορόιδα για να κάνει μπίζνες με τη Ν.Δ με τους καινούργιους “κολλητούς” του, πάντα υπό τον διακριτικό τσεκάρισμα της οικογένειας.
 
Η οποία εξακολουθεί να έχει ρεύμα στις τάξεις των μη οργανωμένων που ειλικρινά θεωρούν ότι η εγκαθίδρυσή της ξανά στα κοινά του κλαμπ θα μας σώσει. Χορτάσαμε “σωτηρία” από το 1997! Τι αμαρτίες πληρώνουμε ρε γαμώτο…
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΑΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s