“Αγκάθι” για Βαρδινογιάννη – Αλαφούζο! Παππάς: «Στον διαγωνισμό δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν μέτοχοι εταιρειών που είναι υπό πτώχευση…»

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, μιλώντας στον ρ/σ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, στον διαγωνισμό δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν μέτοχοι εταιρειών που βρίσκονται υπό πτώχευση (σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στο Mega), υπογραμμίζοντας ότι πηγαίνουμε σε μία κατάσταση, πλέον, όπου και το Δημόσιο θα εισπράττει αυτά που πρέπει και τα κανάλια θα είναι βιώσιμα με εργαζόμενους με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με εισφορές για τον ΕΔΟΕΑΠ και με ποιότητα στην παραγωγή προγράμματος.Υπενθυμίζουμε ότι με αυτή τη νομική ρήτρα, ΔΕΝ μπορούν να διεκδικήσουν άδειες ο Όμιλος Βαρδινογιάννη και ο όμιλος Μαρινάκη εάν αφήσουν το Mega να οδηγηθεί σε πτώχευση, αλλά ουτε και ο Γιάννης Αλαφούζος, εάν η ΠΑΕ Παναθηναικός επίσης οδηγηθεί σε πτώχευση!

Αυτό που αλλάζει, πέραν της αρχής που διεξάγει το διαγωνισμό, είναι η τιμή εκκίνησης, καθώς στην διαδικασία του 2016 δεν είχαμε την πολυτέλεια να ξέρουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε ένα συνολικό τίμημα 250 εκατ. ευρώ. Αυτό, το ΕΣΡ το έλαβε υπόψιν, συνέχισε ο υπουργός.

Το βέβαιο είναι ότι από μία κατάσταση όπου εργάζονταν 1.800 άτομα στα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, θα πάμε σε μία όπου θα εργάζονται 2.800 και θα καταβάλλεται τίμημα για τις άδειες, θα πληρώνονται οι απαραίτητες για τον ΕΔΟΕΑΠ εισφορές και θα υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις, υπογράμμισε ο κ. Παππάς, ενώ επεσήμανε πως «Το ΕΣΡ ξέρει πως μπορεί να πάρει 250 εκάτ. ευρώ».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s