Η πραγματικότητα για την τροποποίηση του άρθρου 52!

Το πρωί της Πέμπτης (16/11) αναπαράχθηκε μαζικά η είδηση, πως ΕΠΟ και Super League συμφώνησαν μεταξύ τους κι έδωσαν ανάσα στον Παναθηναϊκό, με την τροποποίηση του άρθρου 52. Η αλήθεια όμως είναι λίγο διαφορετική, σχετικά με την υποτιθέμενη προνομιακή μεταχείριση την οποία έτυχε ο Παναθηναϊκός.

Συγκεκριμένα όπως ανέφεραν το πρωί τα Μέσα, ΕΠΟ και Superleague συμφώνησαν για την τροποποίηση του άρθρου 52, προς όφελος του Παναθηναϊκού. Σύμφωνα με αυτό το άρθρο, μία ΠΑΕ πρέπει να αποδεικνύει πως έχει μειώσει το χρέος της και έχει διακανονίσει τις οφειλές της, προκειμένου να πάρει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Ενώ μέχρι πριν, η αδειοδότηση κάθε σωματείου απαιτούσε την πλήρη εξόφληση των χρεών αυτού. Μάλιστα η εν λόγω είδηση παρουσιαζόταν ως προνομιακή μεταχείριση και βοήθεια, από Super League και ΕΠΟ, στον πολύπαθο οικονομικά Παναθηναϊκό (εννοείται πως όποια ομάδα δεν αδειοδοτηθεί, υποβιβάζεται στη Football League). Η αλήθεια είναι, όμως, ότι καμία εξυπηρέτηση δεν έγινε για χάρη του «τριφυλλιού»! Κι αυτό ακριβώς κατέστησαν σαφές, κύκλοι της «πράσινης» ΠΑΕ:

«Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιος σύλλογος και τα θέματα που τον αφορούν, «πουλάνε». Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι πρέπει να παραποιείται η πραγματικότητα. Σημερινό δημοσίευμα, που αναπαράγεται με ταχείς ρυθμούς από άλλα ΜΜΕ, υποστηρίζει ότι ΕΠΟ και Super League έσωσαν και «καθάρισαν» για τον Παναθηναϊκό, με απόφαση για τροποποίηση του άρθρου 52 του κανονισμού αδειοδοτήσεων, που αναφέρεται στη λεγόμενη «καθαρή θέση» μιας ΠΑΕ, δηλαδή έχει να κάνει με τα μελλοντικά χρηματοοικονομικά της στοιχεία.

Ο τρόπος παρουσίασης της είδησης δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις για δήθεν δώρο των αρμόδιων αρχών του ποδοσφαίρου προς τον Παναθηναϊκό. Η μόνη αλήθεια είναι, και αυτά είναι καταγεγραμμένα σε πρακτικά, πως το θέμα της τροποποίησης του επίμαχου άρθρου είχε τεθεί από τους εκπροσώπους των ελληνικών ομάδων προς τους αντιπροσώπους της αρμόδιας επιτροπής της UEFA σε προ μηνών συνάντηση. Ο λόγος που είχε τεθεί αυτό το ζήτημα πλειστάκις αφορά στα δύο μέτρα και δύο σταθμά που ακολουθούνταν έως σήμερα στα κριτήρια που σχετίζονται με την «καθαρή θέση».

Για να γίνει κατανοητό, μια ομάδα από τη Βουλγαρία μπορούσε να συμμετάσχει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις ακόμα και εάν η »καθαρή θέση» της ήταν -50 εκατ. ευρώ, ενώ μια ελληνική ομάδα όφειλε να έχει μη αρνητική θέση. Η UEFA είχε κατανοήσει το δίκαιο του αιτήματος, προκειμένου να επέλθει ισορροπία στον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό. Το θέμα αφορά όλες τις ελληνικές ομάδες και αποτελεί διόρθωση μιας αδικίας συγκριτικά με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

ΕΠΟ: «Καμία «φωτογραφική» αλλαγή στον νέο κανονισμό αδειοδότησης»

Ανακοίνωση για τον νέο κανονισμό αδειοδότησης εξέδωσε η ΕΠΟ, τονίζοντας ότι δεν έγινε καμία «φωτογραφική» αλλαγή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Με αφορμή δημοσιεύματα αναφορικά με το νέο κανονισμό αδειοδότησης των Π.Α.Ε. της Super League, και προς αποκατάταση της πραγματικότητας, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διευκρινίζει τα εξής.

«Ουδεμία «φωτογραφική» αλλαγή προς όφελος Ποδοσφαιρικής Ανωνύμου Εταιρείας περιλαμβάνεται στο νέο κανονισμό αδειοδότησης. Η ισχύς του άρθρου 52, για το οποίο γίνεται εκτενώς λόγος, είχε ανασταλεί από την περίοδο 2016-17, με απόφαση της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, και η αναστολή αυτή εξακολουθεί να υφίσταται για την περίοδο 2017-18». 

*** Στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι θα εκτίσει την ποινή του για τις τέσσερις κίτρινες κάρτες ο Δημήτρης Κουρμπέλης.

Πηγή, Olaprasina

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

«Καλούμε τους επιφανείς Παναθηναϊκούς να συνδράμουν να σωθεί η χρονιά»

Τα πλάνα του Ουζουνίδη για το ντέρμπι με την ΑΕΚ

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s