Σας θυμίζει τίποτα;

Η “Παναθηναϊκή Συμμαχία” σε καμία περίπτωση δεν “αιχμαλώτισε” το μυαλό των Παναθηναϊκών (όπως ήλπιζε ο Γιάννης Αλαφούζος) αλλά την πρώτη χρονιά στηρίχθηκε από μερίδα του «ενεργού» κόσμου που πίστεψε ότι με το νέο μοντέλο διοίκησης τουλάχιστον η ΠΑΕ θα έβγαινε στο αντάρτικο απέναντι στην Ε.Ο την οποία προηγουμένως οι κεφαλές μας… ευχαριστούσαν.
 
Κάμποσα χρόνια μετά την “αποχώρηση” (;) του Γιάννη Βαρδινογιάννη φτάσαμε σ’ ένα ακόμα αδιέξοδο όπου δεν υπάρχει ούτε ένας φίλος του σωματείου που να μην πιστεύει ότι η οικογένειά δεν κινεί τα νήματα. Όταν ο Τζίγκερ έλεγε σ’ εκείνη την περιβόητη συνέντευξη Τύπου ότι φεύγει, παρκάροντας τις μετοχές του (δηλαδή το 55% της ΠΑΕ περίπου) σ’ ένα δικηγορικό γραφείο, οι πιο πονηρεμένοι έλεγαν πως εκείνη η εξέλιξη δεν αποτελούσε τίποτα περισσότερο από μια άρνηση του αφεντικού να χρηματοδοτεί μια ομάδα της οποίας παρέμενε κύριος μέτοχος. Παρότι θεωρητικά η πανίσχυρη φαμίλια είχε αφήσει τον σύλλογο στο έλεος του Θεού εξακολουθούσε να υπάρχει με τη μόνη διαφορά ότι δεν έβαζε χρήματα, άλλωστε μ’ εξαίρεση τα πρώτα χρόνια του καπετάνιου και της διακυβέρνησης Τζίγκερ, Παύλου Βαρδινογιάννη, Φιλιππίδη (όπου ομολογουμένως έπεσαν “πακέτα”) αιωνίως η πολιτική στις επενδύσεις ήταν (για να το θέσουμε κομψά) συγκρατημένη.
 
Όλοι γνωρίζουμε ποιος συζητούσε με τον Τσάκα υπογράφοντας MοU, ποιος ΔΕΝ ανέλαβε καμία ευθύνη για τα έργα της ΓΗΠΕΛ και το Βοτανικό (εξέλιξη για την οποία επέμενε φορτικά ο μακαρίτης ο “Βγενό” με τον φιλικό προς τον Τζίγκερ Τύπο να τον κατηγορεί για… προφάσεις) , αφήστε που οι κύκλοι του ζουν και βασιλεύουν. Εσχάτως τους θυμηθήκαμε διαβάζοντας φουλ επικριτικά σχόλια για τις πρωτοβουλίες της “13” η οποία βαρύνεται για το γεγονός ότι μετά από πολλά χρόνια κουμάντου τους αφαιρέθηκε το δικαίωμα να ΓΑΜΑΝΕ την αισθητική μας χαρακτηρίζοντας παικτάκια ως “σημαίες” και cult ποδοσφαιρικές μορφές (“Δημητράκης” Μίτου, Ζοελίνος Επαλέ, “Πετράκης” Εμπέντε οι πρώτες μορφάρες που μας έρχονται στο νου) άξιες για να γευτούν την τυφλή στήριξη του κόσμου.
 
Τι άλλαξε μέχρι σήμερα; Μεταβιβάστηκαν θα πείτε, οι μετοχές στην “Συμμαχία”, έλα ντε όμως που κι αυτή νέο… πάρκινγκ μας προέκυψε. Αν τις έπαιρνε ονομαστικά ο Γιάννης Αλαφούζος αναλαμβάνοντας τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ, τότε ναι, θα υπήρχε μεταβίβαση, εδώ βλέπουμε ότι πάμε να φάμε αφαίρεση βαθμών για ποσά που στο ποδόσφαιρο βγαίνουν σε 15 λεπτά (!) από πωλήσεις φανελών π.χ. Να θυμίσουμε πως με την διάλυση της πολυμετοχικότητας ο Παναθηναϊκός πούλησε (με αστείο αντίτιμο) τον ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ Τζιμπρίλ, ενώ το αντίο του Τζίγκερ προέκυψε μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη, δύο φορές σε δεκαπέντε μέρες, –τελείως τυχαία ακριβώς τη στιγμή που στο ταμείο της ΠΑΕ δεν υπήρχαν έσοδα από ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σας θυμίζει τίποτα;
 
Φέρνουμε στο μυαλό τις πρώτες μέρες εκείνης της κρίσης (με τον Αδαμάντιο Πολέμη ν’ ανεβαίνει στην Παιανία προσπαθώντας να καθησυχάσει παίκτες και υπαλλήλους) με τους “κύκλους” του απερχόμενου (;) μεγαλομετόχου να τον αποθεώνουν (τι πρωτότυπο!) επειδή ήταν έτοιμος ν’ αφήσει μια χορηγία στην ΠΑΕ και να μην εισπράξει το… ενοίκιο της Παιανίας για κάμποσους μήνες. Δηλαδή ο άνθρωπος δεν έβαζε χρήματα όταν η ομάδα ήταν ΔΙΚΗ ΤΟΥ και θ’ άφηνε λεφτά να χαθούν όταν βροντοφώναζε πως το κλαμπ περνά στα χέρια άλλου. Καλή ώρα όπως τώρα που ο “mr SKAI” λέει ότι αναλαμβάνει υποχρεώσεις 20.000.000 ευρώ αλλά έχει υπαλλήλους των 700 ευρώ “μέσα” για να μην πούμε για την αστεία (όσον αφορά το ποσό βεβαίως, δικαίωμα του παιδιού να κάνει φασαρία ακόμα και για…20ευρω) προσφυγή του Στάθη Ταυλαρίδη.
 
Όταν ξεκίνησε το εγχείρημα της “Συμμαχίας” ΟΥΔΕΙΣ έπαιρνε μετοχές στα χέρια του, μονάχα στήριζε ένα φορέα στον οποίο αυτές μεταβιβάστηκαν, αν συνέβη αυτό ποτέ. Η αβλεψία του κόσμου να πιέσει για μεγαλύτερη διαφάνεια εκείνες τις μέρες όσον αφορά το ιδιοκτησιακό οδήγησε τον Όμιλο μισό βήμα προ του γκρεμού. Καλό το “τυράκι” για στήριξη σε μια προσπάθεια που θα έκανε σημαία το γκρέμισμα της Ε.Ο (ομολογουμένως πριν γίνουμε… κολλητοί -τι γράφουμε Θεέ μου- ΣΚΑΪ, «Καθημερινή» έκαναν εξαιρετική δουλειά, σκεφτείτε να υπήρχε σύμπνοια και στον ίδιο τόνο να έπαιζαν καθημερινά MEGA, Star θα τους είχαμε στείλει στον αγύριστο μια ώρα νωρίτερα), αλλά κανείς δεν σκέφτηκε τι θα γίνει αν ο φορέας δεν πετύχαινε τους οικονομικούς του στόχους.
 
Ο Γιάννης Αλαφούζος είκαζε πως θα μαζέψει από τη λαϊκή βάση 20 εκατομμύρια ευρώ, εγχείρημα που δεν ευοδώθηκε, επειδή αρκετός κόσμος δεν πίστεψε το πλάνο. Ξεκάθαρες εξηγήσεις δεν δόθηκαν ποτέ για το εγχείρημα, υπήρξε ασάφεια για το που θα πήγαιναν τα λεφτά του κοσμάκη σε εποχές πολύ άγριας οικονομικής κρίσης. Οι οπαδοί έπρεπε να έχουν ΑΠΟΚΡΥΣΤΑΛΛΩΜΕΝΟ πλάνο για το που θα έδιναν τα λεφτάκια τους, άλλο να ξέρεις ότι ο οβολός σου θα γίνει όχημα να φτιαχτεί μια δυνατή ομάδα κι άλλο π.χ να έχεις αμφιβολίες αν αυτός χρησιμοποιηθεί για να αποζημιωθούν ο …Μπόμπολας κι ο…Βωβός.
 
Αν αυτά τα ερωτηματικά υπήρχαν μία τότε, σήμερα υπάρχουν ΔΕΚΑ φορές αφού η καχυποψία έχει εκτοξευτεί μιας και τα νούμερα του χρέους που παρουσιάστηκαν δεν βγαίνουν κι ας μην έχεις την παραμικρή σχέση με λογιστικά. Ανατρέξαμε στα κιτάπια μας για να φρεσκάρουμε τη μνήμη όσον αφορά τα γεγονότα της διετίας 2011-2012. Φυσιολογικά όταν δίνεις τις μετοχές σου αποχωρώντας από ένα ΚΟΛΟΣΣΟ, αποτελώντας τον διάδοχο του ισχυρότερου οικονομικού παράγοντα της χώρας (μην πούμε και της βαλκανικής ζώνης) δεν το κάνει δίχως “ανταλλάγματα”. Χρήματα δεν αξίωσε ο Τζίγκερ ωστόσο είχε άλλα “κέρδη”:
 
-Υπήρξε ποτέ στην ΠΑΕ σοβαρός οικονομικός έλεγχος;
 
-Κλήθηκαν ποτέ για εξηγήσεις στελέχη (Παπαδοσπυριδάκης, Σαμαράς) που είχαν ενεργή συμμετοχή στο φιάσκο Βοτανικού /ΓΗΠΕΛ;
 
-Μήπως η ΠΑΕ σταμάτησε να συνεργάζεται με ανθρώπους που ανήκαν στο περιβάλλον του προηγούμενου μεγαλομετόχου;
 
Τον πρώτο καιρό αρκούσαν οι επιθέσεις στον “χαλίφη” της ΕΟ για να συσπειρωθεί ο κόσμος, αλλά τα ΚΑΥΤΑ ζητήματα που υποθήκευαν το μέλλον του Συλλόγου έμειναν ανέπαφα. Ακόμα κι οι κινήσεις του τωρινού Γιάννη θυμίζουν έντονα τις τακτικές του προηγούμενου, ο φόβος για την αλήθεια περισσεύει, το ίδιο κι η “λογική” ότι με την επικοινωνία (από ποιον, τον Κωνσταντίνου, χαχαχα) η τελευταία κρύβεται ή φτιασιδώνεται.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΑΤΗΣ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Οι άνθρωποι είναι σημαντικότεροι από το χρήμα

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s