Κομμάτι της καρδιάς μας, ΗΓΕΤΗΣ της «επόμενης μέρας»

Είναι οι μέρες που κατανοούμε τον ακριβή λόγο που η λέρα με την καράφλα «πήδηξε» από το πλοίο. Η εποχή που έπρεπε να πληρώσουν από την τσέπα, όπως οι ίδιοι είχαν διακανονίσει και γνωρίζοντας τις συνέπειες που ακολουθούν αν αυτό δεν συμβεί. Ενδιαφέροντα τα… επόμενα επεισόδια όπου θα μάθουμε αρκετά για… Ταυλαρίδηδες και μη από το «αμαρτωλό» παρελθόν. Για την ώρα η αναφορά αφορά αποκλειστικά ένα… κομμάτι της καρδιάς μας. Ενα κομμάτι εκείνης της ομαδάρας που λατρέψαμε. Να ξυπνάγαμε ένα… πρωί και να επιστρέφατε. Αντε ποιος τη χάρη σας… Και μεταμεσονύχτιο. Και για ποιον ε;

O Tζιμπρίλαρος τις ψοροχιλιάδες που του χρωστάνε από την εποχή του γόντικα (την οποία για κάποιο λόγο πρέπει να την προσπερνάμε), τις γράφει στις παπαράρες του που είναι τόσο μεγάλες που φτάνουν από εδώ μέχρι τον Πύργο του Αϊφελ. Ο τύπος και δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική που το γράφουμε, ΔΕΘΗΚΕ με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ σε διάστημα δύο μόλις ετών και για μία ακόμη φορά αποδεικνύει πως για να είσαι… παλαίμαχος δεν χρειάζεται να… τριγυρνάς όλη την ώρα κάτω από τις «φούστες» των «μεγάλων» και να ζητάς ένα κομμάτι… καρβέλι. Αμα λάχει κιόλας το… χαρίζεις. Αυτά γιατί είναι της μόδας οι… παλαίμαχοι.

Τι ακριβώς συμβολίζει ο Τζιμπρίλ Σισέ για τον κόσμο του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, περιττό να το επαναλάβουμε. Για όλα αυτά που συμβολίζει… ξεπουλήθηκε γοργά γοργά τότε (Μπεργκ φάση) από την διοίκηση γόντικα (αυτήν που προσπερνάμε ντε), για όλα αυτά που συμβολίζει δεν επέστρεψε ποτέ με αυτή του μπροστινού, παρά το γεγονός πως σχεδόν… παρακάλαγε για να συμβεί από οποιοδήποτε πόστο.  Για όλα αυτά που συμβολίζει επίσης ο Γάλλος ΒΙΑΣΤΗΣ αποτελεί εδώ και χρόνια «περσόνα νον γκράτα» για το ΒΡΩΜΕΡΟ σύστημα, είτε λέγεται Εσκομπάρ, είτε βαρδινογιαννέικο, είτε… αλαφουζέικο.

Περιττό επίσης το να επαναλάβουμε αυτό που έχουμε ξαναγράψει. Πως στην «επόμενη ημέρα» που εμείς… ονειρευόμαστε και οραματιζόμαστε, στην οποία ο κόσμος του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ θα τους πάρει τις μετοχές, αφού πρώτα μάθει τα χρέη, κρατώντας τον Σύλλογο ΟΡΘΙΟ, ο Τζιμπρίλ θα είναι… «πρώτη γραμμή»! Αρχηγός. Leader. Ηγέτης. Μακάρι ονόματα που διαβάζουμε τελευταίως, όπως ο μεγάλος Σαραβάκος, ο Καραγκούνης και ο Κυργιάκος να μην «καούν» από τον Κωνσταντίνου και να βοηθήσουν και αυτοί σε ένα… παναθηναϊκό μέλλον. Επαναλαμβάνουμε πως πρόκειται για… όραμα και διευκρινίζουμε πως ΑΣΦΑΛΩΣ και ονειρευόμαστε μια ομαλή μετάβαση αμέσως μετά από αυτό σε κάποιον ισχυρό που πραγματικά να ΘΕΛΕΙ και ΟΧΙ να διοικήσει ο κόσμος εσαεί. Το διευκρινίζουμε διότι υπάρχουν και… κουφοί!

*** Αναφέραμε πιο πάνω τη φράση «αφού πρώτα μάθει τα χρέη» και κλείνουμε με τo post του Θοδωρή Μαραγκουδάκη, το οποίο έως τώρα αποτελεί την ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ που έχει γίνει, για να μάθουμε ποιος έβαλε τα πούστικα χέρια του στα ταμεία της ομάδας. Κρίναμε πως ένα κείμενο που αφορά τον Τζιμπρίλαρο θα προσελκύσει χιλιάδες κόσμο και αποφασίσαμε να την βάλουμε εδώ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ POST ΤΟΥ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:

Αν κάτι είναι πιο ολοφάνερο και από τον καυτό μεσημεριανό ήλιο, αυτό είναι η απροθυμία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να δώσει στοιχεία για το χρέος της ομάδας.

Δηλαδή (το ξαναγράφω για όσους… δεν το έχουν διαβάσει ή το ξέχασαν):

ΠΟΙΟ ήταν το χρέος και το άνοιγμα όταν άρχισε η πολυμετοχικότητα – δηλαδή τι παρέλαβε η πολυμετοχικότητα από τον Τζίγγερ;

ΠΟΙΟ ήταν το χρέος και το άνοιγμα όταν έληξε η πολυμετοχικότητα, δηλαδή τι παρέλαβε ο Τζίγγερ από την πολυμετοχικότητα όταν επανήλθε και… παρκάρισε τις μετοχές;

ΤΙ ΕΓΙΝΕ με το χρέος και το άνοιγμα στη «μεταβατική» περίοδο του Γόντικα;

ΠΟΙΟ ήταν το χρέος και το άνοιγμα όταν ανέλαβε ο Αλαφούζος, δηλαδή τι παρέλαβε αυτός από τον Γόντικα;

ΠΟΙΟ είναι το χρέος και το άνοιγμα τώρα;

ΠΟΤΕ πρέπει να πληρωθεί το χρέος; – διότι ασφαλώς δεν πρέπει να πληρωθεί μονομιάς, έχουν γίνει διακανονισμοί κλπ.

ΠΟΣΑ χρωστάει η ΠΑΕ… στον ίδιο τον Αλαφούζο;

ΠΟΣΑ χρωστάει η ΠΑΕ λόγω των δανείων που έχει πάρει ο Αλαφούζος;

ΠΟΙΕΣ είναι οι υποχρεώσεις σε βάθος χρόνου οι οποίες συνιστούν το άνοιγμα;

Έτσι και θα καταλάβουμε ποιοι ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία φτάσαμε και κυρίως θα γνωρίζουμε με ακρίβεια… ποια είναι αυτή η κατάσταση, χωρίς λόγια του αέρα.

Επίσης πρέπει να μάθουμε ποια είναι η ακριβής μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ.

Η ΠΑΕ, όμως, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να δώσει τα παραπάνω στοιχεία, άρα πρέπει να αναγκαστεί.

ΠΟΙΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ;

Αφήνω έξω τους… οπαδικούς τρόπους, οι οποίοι άλλωστε είναι… αρμοδιότητα άλλων και πηγαίνω στους ΝΟΜΙΜΟΥΣ, «συμβατικούς» τρόπους.

Ο ένας τρόπος είναι να μπει οικονομικός εισαγγελέας στα γραφεία της ΠΑΕ και να τα κάνει φύλλο και φτερό – αλλά… εμπιστεύεστε εσείς την ελληνική δικαιοσύνη;

Ο άλλος τρόπος είναι ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Η οποία ως μέτοχος της ΠΑΕ έχει και τα σχετικά δικαιώματα!

Όμως, με τη σύνθεση που υπήρχε και υπάρχει ως τώρα στο διοικητικό συμβούλιο της Συμμαχίας, κάτι τέτοιο είναι αδύνατον.

Τι πρέπει να γίνει;

ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ με θέμα ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, με κατεύθυνση ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ – και ύστερα η Παναθηναϊκή Συμμαχία, με την απόφαση που θα έχει πάρει η Γενική Συνέλευση να απαιτήσει και να κινήσει λογιστικό έλεγχο του χρέους ασκώντας και τα δικαιώματά της ως μέτοχος της ΠΑΕ! Επίσης, να πάρει η Συμμαχία πρωτοβουλίες, με τη νέα της διοίκηση να φύγουνε οι μετοχές από κει που βρίσκονται, δηλαδή ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΔΙΑΔΟΧΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Για να γίνει έκτακτη γενική συνέλευση της Συμμαχίας χρειάζεται η υπογραφή του 1/20 (δηλαδή του 5%) των μελών της, σύμφωνα με το καταστατικό.

Παραθέτω τη σχετική διάταξη του καταστατικού:

Άρθρο 21.2: «Η Γενική Συνέλευση συνέρχεται τακτικά μεν μία φορά ανά έτος, έκτακτα δε όταν το κρίνει αναγκαίο το Διοικητικό Συμβούλιο ή το ζητήσει γραπτά από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου το 1/20 τουλάχιστον των ταμειακά ενήμερων τακτικών μελών ή το 1/3 των μελών του ΔΣ. Στη γραπτή αίτηση πρέπει να αναφέρονται και τα προς συζήτηση θέματα. Σε περίπτωση μη σύγκλησης της Συνέλευσης από το Δ.Σ. εντός των νομίμων και καταστατικών προθεσμιών, τότε αυτή συγκαλείται με πρωτοβουλία των κατά περίπτωση αιτούντων από κοινού».

Αυτή τη στιγμή η Συμμαχία έχει 5.714 μέλη.

Επομένως, για να συγκληθεί συνέλευση χρειάζονται (5.714 Χ 5%)= 286 υπογραφές μελών!

Θεωρώ ότι θα ήταν μια χρησιμότατη πρωτοβουλία και θα κινούσε τα πράγματα.

Σε αυτό το θέμα, δηλαδή στο να μαζευτούν οι υπογραφές και να ξεκινήσουμε… είμαι πρόθυμος να βοηθήσω!

Αλλά… δεν αρκεί να βοηθήσω εγώ, πρέπει να βρεθούνε και οι άλλοι 285!

Δεν μπορώ, όμως, να πιστέψω ότι… δεν θα βρεθούνε.

Όποιος λοιπόν είναι μέλος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και ενδιαφέρεται, να μου στείλει κατ’ αρχάς μήνυμα και ύστερα θα δούμε πώς θα το οργανώσουμε, που σημαίνει να φτιάξουμε μια αίτηση, σύμφωνα με το παραπάνω άρθρο του καταστατικού, στην οποία θα αναφέρονται τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, δηλαδή:

α) Λήψη απόφασης για λογιστικό έλεγχο στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκ μέρους της Παναθηναϊκής Συμμαχίας με αντικείμενο την ανάλυση του χρέους της για το χρονικό διάστημα από το 2008 μέχρι σήμερα.

β) Αρχαιρεσίες για εκλογή νέου Δ.Σ. της Παναθηναϊκής Συμμαχίας.

γ) Προτάσεις για έξοδο του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού από την κρίση.

Θα πρέπει ασφαλώς… να μη μείνει η πρόταση αυτή σε αυτό τον τοίχο αλλά να «αγκαλιαστεί» με σκοπό να γίνει πράξη.

Φυσικά, αν κάποιος πιστεύει ότι πρέπει να προστεθεί κάποιο άλλο θέμα στην ημερήσια διάταξη, μπορεί να το προτείνει.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Μέλη της Παναθηναϊκής Συμμαχίας θεωρούνται όσα γράφτηκαν ΑΥΤΗ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, όχι όσοι ήταν παλιότερα αλλά δεν ανανέωσαν.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Οι άνθρωποι είναι σημαντικότεροι από το χρήμα

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s