Ταινία «θρίλερ-μυστηρίου»…

Oπως κάθε ταινία που… σέβεται τον εαυτό της, έτσι κι αυτή αρχίζει δυναμικά και με δράση. Απρίλιος 2008. Τσουνάμι από δεκάδες χιλιάδες κόσμο να διαδηλώνει στο κέντρο της πόλης ενάντια στους «ραγιάδες» που ασελγούν πάνω στον αγαπημένο τους Σύλλογο. Τα γεμάτα πίστη, καύλα , αφοσίωση και αγάπη πρόσωπά τους στα κοντινά πλάνα, βοηθούν τον «θεατή» να διαλέξει εύκολα και αμέσως «στρατόπεδο» μεταξύ των ‘καλών’ και των ‘κακών’ όπως συμβαίνει πάντοτε στις «ταινίες».  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τα πρώτα κιόλας πλάνα του «έργου» σε ωθούν να την παρακολουθήσεις. Έχει ένταση και δράση. Δυστυχώς όμως για τους λάτρες των ταινιών… δράσεων, η συνέχεια της είναι διαφορετική όπως άλλωστε φανερώνει και η «κατηγορία» που επιλέγει. Θρίλερ-μυστηρίου. Σχεδόν όλο το υπόλοιπο της «ταινίας» παίζεται μπροστά σε υπολογιστές, πληκτρολόγια, εφημερίδα-ες και «σκοτεινά-δωμάτια» και οι «κακοί» αναλαμβάνουν… δράση. Οπως συμβαίνει σε τέτοιου είδους ταινίες η «λύση» του «μυστηρίου» μπορεί να κρύβεται σε ορισμένες μόνο σκηνές από αυτές που μπορεί να μην σου… γεμίζουν το μάτι και αν δεν τις προσέξεις μπορεί να και να μην καταλάβεις και ποτέ την «πλοκή».

Για να βοηθήσουμε στη συγκεκριμένη ταινία αυτά τα σημεία-κλειδιά παίζονται πάντα σε κάποια.. e-mail υπολογιστών που διάφορα πρόσωπα-πρωταγωνιστές ανταλλάσσουν. Το πρώτο λοιπόν e-mail εμφανίζεται στις οθόνες αμέσως μετά από εκείνο το συλλαλητήριο όταν οι «κακοί» είχαν ΝΙΚΗΘΕΙ κατά κράτος και γράφει…

εμαιλ1

Και έπειτα πολυμετοχικότητα την οποία και αποφασίζει το πρώτο «σκοτεινό» πρόσωπο που είναι και ο μεγάλος πρωταγωνιστής μιας ταινίας που… σάρωσε στους κινηματογράφους. Και ξάφνου ενώ η «περίληψη» του «έργου» κάνει λόγο για ένα θρίλερ άνευ προηγουμένου, όλα κυλούν υπέροχα. Ισχυροί άνθρωποι με πλούτο βγαίνουν μπροστά, συντάσσονται με την πλευρά των «καλών» και με επενδύσεις-ονειρώξεις επαναφέρουν το χαμόγελο και την ελπίδα στα πρόσωπα του χιλιάδες κόσμου που είδαμε στην αρχή της «ταινίας» να διαδηλώνει. Μάλιστα επειδή ο λόγος που γίνονται όλα όπως και σε κάθε ταινία-μυστηρίου που σέβεται τον εαυτό της, είναι το «χρήμα», η «πολιτική» και το «παρασκήνιο», το χαστούκι στο… τελευταίο είναι τόσο ΗΧΗΡΟ που έχεις ήδη «ψηθεί» πως η ταινία θα σου αρέσει. Ξεχνάς όμως πως μιλάμε για θρίλερ-μυστηρίου… Και εκεί έρχεται ένα ακόμα e-mail σε πρώτο πλάνο για να στο… υπενθυμίσει. 

ΕΜΑΙΛ2

Και εκεί που τα… πολυέξοδα πλάνα των επιτυχιών, του ίσιου δρόμου και της επιστροφής στην κανονικότητα δεδομένα σου γαληνεύουν το μάτι παρακολουθώντας, αρχίζουν στην πραγματικότητα όλα. Πρωτοσέλιδα, πόλεμοι εκ των έσω, διαπλοκή, έριδες και «παρκάρισμα μετοχών» για… κερασάκι, με αποτέλεσμα εκείνοι οι ισχυροί άνθρωποι να αποτελέσουν απλά «guest stars» στο «έργο» και πριν προλάβεις καν να τους… αγαπήσεις έχουν αναλάβει «δράση» οι «κακοί». Τα εκατομμύρια κόσμου που πρέπει να «χτυπηθούν» μένουν σιγά-σιγά σπίτια τους, στους καναπέδες τους και στους… υπολογιστές τους όμως η αγορά-επιχειρήσεων ίσως κρύβει «παγίδες». Πρέπει να μην… προλάβει να βγει κανείς άλλος ισχυρός μπροστά για τον Σύλλογο, μέχρι να τεθεί σε εφαρμογή το «σχέδιο» του πρώτου e-mail. 

εμαιλ3.png

Ο Σύλλογος έχει γίνει ανυπόληπτος, το μυστήριο καλά κρατεί και πλέον ρόλο-κλειδί στην υπόθεση αναλαμβάνουν τα Μ.Μ.Ε. Δεν πρέπει να προλάβει να εμφανιστεί η… επανεμφανιστεί κανείς άλλος!

 

Το «σχέδιο» προχωράει στην… εντέλεια, το παρασκήνιο ΟΡΓΙΑΖΕΙ ενάντια στον Σύλλογο όμως τούτο για τους «κακούς» που πάντα έχουν τις… άκρες τους στο παρασκήνιο δεν είναι άσχημο καθώς βοηθάει στο «σχέδιο». Που είναι εκείνες οι χιλιάδες κόσμου των πρώτων «πλάνων» να τεθούν… ανενεργοί και να παραμείνουν μπροστά στους… υπολογιστές τους και καθισμένοι στους καναπέδες τους. Χρειάζεται απλά ένα πρόσωπο που θα… προχωρήσει τα χρόνια, χωρίς όμως να σηκώσει ΠΟΤΕ τον κόσμο από τον καναπέ του και χωρίς σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να επιχειρήσει να βγάλει τον Σύλλογο από την ανυποληψία. Χρειάζεται απλά να υπάρχει μέχρι να έρθει η ώρα για το νέο «χτύπημα».

Και τότε εμφανίζεται ο «σωτήρας» και ο Σύλλογος απλά συνεχίζει να υπάρχει, χάνοντας όμως την αίγλη του, την ώρα που ο κόσμος του απολύει εκείνη την πίστη, την καύλα, την αφοσίωση και την αγάπη που είδες στα αρχικά «πλάνα» και σε έκανε να γουστάρεις την «ταινία»..

Αυτός ο κόσμος όμως δεν παύει να είναι περήφανος, αμέτρητος και… κοινωνικό πρόβλημα. Δεν τα παρατά ποτέ. Ακόμα κι αν μεγάλο μέρος έχει τεθεί… ανενεργό όπως έλεγε το «πλάνο» των «κακών», εκείνος κρατεί καλά κόντρα σε ΟΛΟΥΣ τους «κακούς»! Οτι «παιχνίδια» κι αν παίζονται, όσο κι αν του πληγώνεις αυτό που λατρεύει, είναι ΕΚΕΙ. Και υπάρχει. Φωνάζει, τραγουδά και μάχεται. Συν τοις άλλοις έχει το σπορ που παίζεται με τα χέρια να του τονώνει την ήδη υπάρχουσα υπερηφάνεια και την παρουσία του στα ερασιτεχνικά αθλήματα να του τονώνει τον «ρομαντισμό» και την «φλόγα», ξέροντας πως από εκεί τα «σκοτεινά» παιχνίδια δεν περνούν. Βλέποντας την ταινία γίνεσαι ένα με αυτόν τον κόσμο, αντιλαμβανόμενος πως σαν την Λερναία Ύδρα θα σηκώνεται και θα τους πολεμά πάντα. Το «παρασκήνιο» που αποτελεί ένα επιπλέον «όπλο» για τα «σκοτεινά» σχέδια των «κακών» δεν έχει καταφέρει, παρά την ΒΡΩΜΙΚΗ δράση του να τους… γονατίσει ακόμα κι αν έχει «μικρύνει» τον αγαπημένο τους Σύλλογο κάνοντάς τον ανυπόληπτο. Και κάπου εκεί, τα «πλάνα» της «ταινίας» έχουν διάφορου είδους… συσκέψεις. Οι περισσότερες σε… ξενοδοχεία. Δεν μπορείς να καταλάβεις τί λένε οι «κακοί». Βλέπεις μόνο και πάλι ένα e-mail.

email4

Ο κόσμος πρέπει να γίνει ΧΙΛΙΑ κομμάτια. Η επιστροφή στον πλούτο και στον… Σύλλογο (;;;) πρέπει να τον βρει, διχασμένο, διαλυμένο και ανήμπορο να αντιδράσει. Μάλιστα ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ένα μεγάλο μέρος από αυτούς να… νοσταλγήσει το παλαιό καθεστώς. Οπως έγραφε το πρώτο e-mail. «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.» Να μην έχει τίποτα στα… χέρια του, όπως κι αν ονομάζεται αυτό.

Την ίδια ώρα το «καλό» πρόσωπο που προσπαθεί να λύσει το «σκοτεινό» και βρώμικο «μυστήριο» βρίσκεται στο… λάθος μέρος. Καθισμένο αναπαυτικά στον υπολογιστή του. Το μέρος είναι από μόνο του «λάθος». Είναι εκεί που τον θέλουν αυτοί να είναι. Το «πρόσωπο» αυτό δεν αποκαλύπτεται ποτέ στην ταινία. Γιατί ΔΕΝ είναι μονάχα ένα. Είναι εκατοντάδες, χιλιάδες, εκατομμύρια, τρισεκατομύρια.. πρόσωπα μαζί. Ενωμένα σε ένα. Είναι αυτό που θέλουν να διαλύσουν. Είναι αυτό που ΠΟΝΑΕΙ για τον αγαπημένο του Σύλλογο. Είναι αυτό που στο ξεκίνημα της ταινίας διαδήλωνε επειδή ήταν… δεύτερο και τώρα κινδυνεύει εν μέσω «σκοτεινών» σχεδίων να μείνει… τέταρτο πριν ολοκληρωθούν τα ΒΡΩΜΙΚΑ πολιτικο – επιχειρηματικά σχέδια.

Και ενώ άρχισες να λύνεις ένα μέρος του «μυστηρίου», το πλάνο έχει και πάλι… e-mail! 

εμαιλ5

Το μυστήριο έχει κορυφωθεί…… Την ίδια ώρα το πρόσωπο του «καλού» προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει στον υπολογιστή του τα «βρώμικα» σχέδια των «κακών». Τα «κομμάτια» του παζλ που έχει μπροστά του γράφουν «καπετάνιος στη Λεωφόρο», «Αλαφούζος», «Μαυροκουκουλάκης», «Παιανία», «μειωμένο μπάτζετ», «κυβέρνηση», «ΓΗΠΕΔΟ-ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ» (με κεφαλαία αυτό)…. και κάποια ακόμα πρόσωπα που ο «σκηνοθέτης» δεν μας δείχνει αλλά είναι «σκοτεινά». Η αγωνία στο κατακόρυφο. Και ξάφνου το «καλό» πρόσωπο πετάγεται σαν… ελατήριο από τον καναπέ του!!!!!!

Η ταινία ολοκληρώνεται απότομα και πέφτουν… τίτλοι τέλους. Χιλιάδες «κριτικοί κινηματογράφων» εμφανίζονται με την βεβαιότητα πως σύντομα ακολουθεί το δεύτερο μέρος. Κάποιοι μιλούν για τη συνέχεια των «μυστηρίων», κάποιοι άλλοι την κριτικάρουν χαρακτηρίζοντάς την… «επιστημονικής φαντασίας». Ορισμένοι κάνουν λόγο για την επανεμφάνιση των «κακών» στον Σύλλογο στεκόμενοι στο τελευταίο… e-mail. Οι πιο… ψαγμένοι πάντως «κριτικοί κινηματογράφων» λένε πως το «δεύτερο μέρος» η ταινία θα αλλάξει «κατηγορία» και θα γίνει μονάχα «δράσης», «αστυνομική» και στο τέλος «κοινωνική».

To be continued…

YΓ. «Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική».

ΥΓ2. Το Fighting Soul εύχεται ολόψυχα και με όλη τη δύναμη της… μαχητικής ψυχής του στο «δεύτερο μέρος» της η ταινία να είναι ΜΟΝΑΧΑ δράσης και… αστυνομική και ΜΟΝΑΧΑ τότε  οι «κριτικοί κινηματογράφων» να μπορέσουν να βάλουν πλάι σε αυτή τον τίτλο «Αληθινή ιστορία». Για εμάς τα «μυστήρια» έχουν λυθεί..

Φώτο: Andreasxiii

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΙΤΛΟΣ Νο 1504… ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

«5 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΙΚΑΝΗ ΓΕΜΑΤΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s