ΟΙ ΑΡΟΥΡΑΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΨΕΥΤΙΑ!

Ποτέ δε μου άρεσε στη ζωή μου να χαρακτηρίζω τον εαυτό μου ως αντι – ! Δεν είμαι απ’ αυτούς που προτιμούν να μισούν παρά να αγαπούν. Να αναλώνομαι σε ζηλόφθονες σκέψεις και πρακτικές δίνοντας όλο μου το είναι στο να εναντιώνομαι σε μια ιδέα ή σε κάποιο σύστημα. Να σπαταλάω αρνητικά όλη μου την ενέργεια…. όχι! Προτιμώ να στηρίζω και να αφιερώνομαι σε αυτά που αγαπάω!

Τη συγκεκριμένη στάση την εφαρμόζω και στα οπαδικά μου φρονήματα.  Δε μπορώ να θυμηθώ ακριβώς την ηλικία που άρχισα να αγαπάω τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, καθώς σίγουρα ήμουν πολύ μικρός. Σύμφωνα με τις διηγήσεις των δικών μου, στην κλασική ερώτηση που συνηθίζουν να κάνουν οι μεγαλύτεροι στους διάφορους  μπόμπιρες που συναντούν τυχαία στο δρόμο: « Τι ομάδα είσαι; », η δική μου απάντηση τον καιρό εκείνο ήταν: «Σαραβάκος»! Σίγουρα κι εδώ θα έλειπε κάποιο γράμμα π.χ. το «ρ»,  γιατί η λέξη ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ φάνταζε δύσκολη να τη προφέρω απροβάριστα!

Συμπεραίνω ότι ήταν πολύ πρώιμη η ηλικία που γεννήθηκε η αγάπη μου για τον Π.Α.Ο. Όπως επίσης δε θυμάμαι πότε μπορεί να ένιωσα και μίσος πρώτη φορά για τον αιώνιο εχθρό μας. Σίγουρα αναγνώριζα ότι οι ήττες του είναι και χαρές μας, αλλά προτιμούσα να ασχολούμαι με τη δική μου ομάδα. Έτσι μπορώ να πω πως ναι μεν θεωρώ τον γάβρο «εχθρό» μου, αλλά δεν αυτοπροσδιορίζομαι ως αντι- γάβρος, αντι-άεκ και ούτω καθεξής. Μάλιστα θυμάμαι  την απογοήτευση που είχα νιώσει ακούγοντας τον Θανάση Γιαννακόπουλο σε μια απ’ τις ομολογουμένως φοβερές ομιλίες που μας προσφέρει κατά καιρούς, ότι είναι αντι-ολυμπιακός. Στεναχωρήθηκα λίγο γιατί εγώ είμαι μόνο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ! Αλλά μετά το απέδωσα στο πάθος που έχει ο αγαπημένος μας «ΤΥΦΩΝΑΣ».

Σας ζάλισα λίγο γιατί είχα την πρόθεση να σας εξηγήσω πως προτιμώ να γράφω για την ομάδα μας και λιγότερο για τους απέναντι. Όχι πως δε θα αναφέρομαι και σ’ αυτούς αλλά φιλοδοξώ να είναι σπάνιες, πλην ουσιαστικές, οι φορές που θα το κάνω.  Ένεκα του ντέρμπυ, κάτι και οι δηλώσεις του Αλεξανδρή , είπα να ρίξω και λίγο φως σε ένα κομμάτι του προηγούμενου κειμένου μου.  

Οι πιο νεαροί αναγνώστες ίσως να λησμονούν την εποχή που ο Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς δεν πρωταγωνιστούσε στο πρωτάθλημα της τότε Α’ Εθνικής. Ήταν τα λεγόμενα «πέτρινα χρόνια» που είχαν βαφτίσει έτσι τα Μ.Μ.Ε. , δείχνοντας και μια σχέση αγάπης που υπήρχε ανέκαθεν μεταξύ τους.  Άγνωστο σε εμένα για ποιο λόγο, αλλά πάντα είχε μια προβολή παραπάνω ο γάβρος στην Ελληνική ποπ κουλτούρα. Όπως και να’ χει στα πέτρινα αυτά χρόνια υπήρξαν κάποιες φουρτούνες που πέρασε η ομάδα του λιμανιού. Στην αυγή της δεκαετίας του ’90 κάποιοι επιχειρούσαν να οδηγήσουν το καράβι σε ήρεμα νερά.  Ήρεμα… πλην θολά!!!
                 

Εμφανίζεται ξαφνικά ένας τύπος στα ελληνικά δρώμενα και ζητάει να πάρει τον Ολυμπιακό, όμως πρώτα επιμένει να ξεκαθαρίσει το τοπίο απ’  τα χρέη που είχαν δημιουργηθεί με τα σκάνδαλα της διοίκησης  Κοσκωτά. Ο σκιώδης αυτός τύπος βρίσκει ένα ανέλπιστο (;) σύμμαχο·  την ελληνική κυβέρνηση. Ο τότε υπουργός οικονομίας  Στέφανος  Μάνος, καταθέτει μια ειδική τροπολογία στη Βουλή τη Δευτέρα της 26ης Ιουλίου του 1993. Πρόκειται για τον φωτογραφικό νόμο Ν.2166/1993 στο άρθρο 22 που πετυχαίνει μια παραπάνω από ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών του Ολυμπιακού.  Είναι η ανανεωμένη έκδοση του Ν.2021/1992. Διαχωρίζεται ο γάβρος απ’ την Τράπεζα Κρήτης. Επιπλέον το δημόσιο αναλάμβανει να πληρώσει ένα ποσό της τάξεως  των 2.600.000.000 δραχμών από τα 3.800.000.000 και το υπόλοιπο 1.200.000.000 θα πήγαινε δικαστικώς για το εάν και εφόσον. Στο δημόσιο όφειλαν  700.000.000 δραχμές, τα οποία θα πληρώνονταν σε 120 μηνιαίες δόσεις και  θα τα ξεχρέωναν από κρατικές επιχορηγήσεις, δηλαδή θα τα πλήρωνε και αυτά το κράτος.  Εντάξει;  Διεγράφησαν τα χρέη από το φόρο δωρεάς απόκτησης του Λάγιος Ντέταρι 1.500.000.000 και τον φόρο από τις μεταγραφές των Λιτόφτσενκο και Προτάσοφ (1.200.000.000 δραχμές), ενώ για τα χρέη προς τρίτους (συνολικού ύψους 3.872.000.000) θα αποφαίνονταν τα δικαστήρια. Ο Ολυμπιακός λοιπόν από 11,5 δις. έφτασε να οφείλει 5,7 δις. κι αυτά υπό προϋποθέσεις (εκκρεμούσαν τα χρέη προς τρίτους και το υπόλοιπο προς την Τράπεζα Κρήτης). Έτσι λοιπόν ο Κόκαλης πλήρωσε τα χρέη και ξεκίνησε η «παντοκρατορία» του Θρήνου.

Εν έτει 2017 στην όμορφη χώρα μας φαίνεται πως δεν κινδυνεύουμε μόνο από έλλειψη μετρητών ελέω του ελέγχου κεφαλαίων aka capital control, αλλά και από σοβαρή έλλειψη αλεξίπτωτων. Αναφέρομαι σε όλους αυτούς που φάνηκαν να πέφτουν απ’ τα σύννεφα με τις δηλώσεις Αλεξανδρή, αυτές που θα έκλεβε ακόμα και το παιδί του, αποκαλύπτοντας τη «μυστική» συνταγή της Μπειραιώτικης επιτυχίας.

Με τις ψευτιές και τις κλεψιές έγιναν πρωταθλητές καταδικάζοντας μια ολόκληρη γενιά ποδοσφαιριστών να ζούνε με την αδικία αλλά και ακόμα χειρότερα με το ανάθεμα από τον κόσμο που τους ονόμασε losers, οι οποίοι βέβαια μπορεί εντός των συνόρων να μην κατακτούσαν τίτλους όμως παράλληλα υποχρέωναν την Ευρώπη να μιλάει για αυτούς και τα κατορθώματά τους. Άλλωστε ήταν οι ίδιοι που χάρισαν στην Ελλάδα και το Euro του 2004.

Αυτοί ήταν οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν για την κατάκτηση των τίτλων τους και σίγουρα μπορούν να είναι και υπερήφανοι από πάνω γιατί η κλεψιά είναι στο DNA τους.

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι σε πολλά καφενεία στην επικράτεια πολλοί μπαρμπάδες με την εφημερίδα ανά χείρας θα έλεγαν όλο υπερηφάνεια: «Ναι, άμα είναι να κερδάς όλα επιτρέπονται! Να κλέψεις, να ψευδομαρτυρήσεις , να γίνεις ρε παιδί μου απατεώνας»!  Αμέσως μετά μόλις θα γύρναγε η κουβέντα στην πολιτική θα σιχτίριζαν τα λαμόγια που τα έφαγαν και τώρα τα πληρώνει ο κοσμάκης! Αγαπητέ μπάρμπα κι ο πολιτικός τις ίδιες μεθόδους χρησιμοποίησε κι αυτός νικητής είναι!

Δυστυχώς, πρέπει να προσθέσουμε στα λόγια του Ελύτη και τον Αλεξανδρή. Μαζί με την ελιά, την άμπελο και τη βαρκούλα πρέπει βάλουμε δίπλα και τους μυριάδες Αλέκους αυτής της χώρας. Είναι αυτοί που συνθέτουν εδώ και χρόνια τον ψυχισμό του Νεοέλληνα.Με αυτά τα υλικά θα ξαναφτιάξουμε την Δημοκρατία του Γιουνανιστάν, εάν ποτέ χρειαστεί.

Υ.Γ.1 Καλή σταδιοδρομία να ευχηθώ στον Κουώστα, ο οποίος εντάχθηκε στο δυναμικό εφημερίδας συμφερόντων Μαρινάκη. Ο Κουώστας που μίλαγε για μπαλίτσα και μετά τη Ριζούπολη έβγαλε τους παίκτες σέντρα στο πρωτοσέλιδο. Που για όλα έφταιγε η κακιά Θ.13! Ο αδέκαστος αυτός Μπάρας αποφάσισε να χτυπήσει το σύστημα από μέσα και να έχει αφεντικό του τον Βαγγέλα… Α ρε Σατανά!!! Φρόντισε να γράψεις ξανά το κείμενο μνημείο γλειψίματος που είχες κάνει τότε στον πρώην (;) εργοδότη σου. Μόνο που τώρα αντί για Γιάννη βάλε «ΦΤΑΙΣ ΒΑΓΓΕΛΑ..».

Υ.Γ. 2 Φοβερό το άρθρο του fightingsoul13 για τον Λύμπε! Μακάρι να το διάβαζε και ο ίδιος.

Υ.Γ.3 Ξέρω, ξέρω τα’ χουμε ματακούσει τόσες κι άλλες τόσες φορές, αλλά διάολε δε μπορώ να κρατηθώ κι όλο ονειρεύομαι με τα μάτια ανοιχτά από τότε που βγήκε η είδηση: ΦΤΙΑΞΤΕ ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΚΛΟΥΒΙ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ!!!!!!♣♣♣

Υ.Γ.4 Bonus η παρακάτω φωτό, είναι άλλη μια «όμορφη» θρηνική ιστορία…

ασλανιδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

DELIVER US FROM EVIL… (Vid&Pics)

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟ!!! ΘΑ ΑΝΕΒΩ ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΩΩ ΜΟΝΟ ΜΠΑΝΑΝΕΣ!!! (Vid)

ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ… ΔΟΞΑΣ ΣΑΣ, ΧΑΡΕΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ! (Vds&Pics)

ROSSPY -13-

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s